Agrorazvoj: Konkretna pomoć subvencijama i savetima

0
31
Agrosaveti - Projekat Naše selo 01

Preduzeće „Agrorazvoj – valjevske doline“ uspešno realizuje „Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Valjeva“. Na koji način pomažu poljoprivrednicima?

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

Preduzeće „Agrorazvoj – valjevske doline“ je osnovano radi implementacije strateških ciljeva grada Valjeva iz oblasti poljoprivrede, kroz podizanja konkurentnosti valjevskih poljoprivrednih gazdinstava, što će doprineti unapređenju poljoprivrede i poboljšanju socijalno ekonomskog statusa stanovništva ruralnih područja. Plan je učiniti seoska područja pogodnim mestom za življenje na kome stanovništvo živi od plodova svoga rada.

Agrorazvoj vrši direktnu stimulaciju i subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, podsticanje udruživanja poljoprivrednih proizvođača kroz klastere, zadruge, udruženja i njihovo povezivanje sa potencijalnim kupcima, izvoznicima. Pored navedenog, preduzeće pruža i savetodavnu i stručnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Sultan 1120x180

Najveći uspeh predstavlja 6.000 umatičenih grla sjeničke pramenke.

ovce
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Ovo udruženje samostalno i u saradnji sa partnerima priprema projekte i konkuriše za raspoloživa sredstva domaćih i stranih donatora, osnovano radi implementacije strateških ciljeva Grada Valjeva iz oblasti poljoprivrede, kroz podizanje konkurentnosti valjevskih poljoprivrednih gazinstava, što doprinosi unapređenju poljoprivrede i poboljšanju socijalno-ekonomskog statusa stanovništva ruralnih područja, podizanju njihovog samopouzdanja, a seoska i ruralna područja učiniti pogodnim mestom za življenje na kome stanovništvo živi od plodova svoga rada, ističe naš sagovornik, a u planu su i subvencije za podizanje objekata.

LG 1120x185px

Prema rečima našeg sagovornika ideja je je da budu krovno preduzeće u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Valjeva koje pruža podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje i ruralne ekonomije, uz organizovanje i udruživanje poljoprivrednika koordinirajući aktivnosti između primarnih proizvođača i otkupljivača, prerađivača i kupaca u zemlji i inostranstvu.

PROČITAJTE I...  Prijava za podsticaje novih mašina i opreme do 15. juna
Prethodni tekstUzgoj ovaca: CIGAJA donosi lepu zaradu, ali na ovaj način
Sledeći tekstSrpsko selo ušlo u izbor za najlepše na svetu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime