Duplo veći agrarni budžet Šumadije

0
69
subvencije
Foto/Ilustracija: Pixabay

Godina za nama ostaće upamćena kao veoma teška. Uz pomoć lokalne samouprave, ove godine, obezbeđene su značajne subvencije koje će možda opredeliti mlade za ostanak na selu i bolji život.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Za direktna, davanja u poljoprivredi, na nivou cele zemlje, predviđena su sredstva u iznosu od 32,2 milijarde dinara, u okviru kojih su državne subvencije i premije.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa lokalnom samoupravom, ove 2022. godine dodeliće duplo veći agrarni budžet.

Adama Sultan 1120x180

Od nabavke traktora do uređenja seoskih puteva

Iz Ministarstva kažu da će se tokom 2022. godine raditi na legalizaciji seoskih bunara i rešavanju problema sa vodosnabdevanjem u ruralnom području. Ove godine najznačajnije je povećanje budžeta, kao i ulaganja u mehanizaciju i osiguranje poljoprivrednih useva. U 2022. biće nastavljeno i uređenje seoske putne infrastrukture u Šumadiji.

U ovoj godini sredstva će biti dodeljivana osim za ulaganje u mehanizaciju i za podizanje novih zasada.

galenika psenica LG 1120x185px

U Ministarstvu poljoprivrede najavljuju novine u nabavci veštačkih đubriva, a reč je o kreditnoj podršci sa nula odsto kamate i prvom otplatom rate u oktobru po završetku žetvenih radova.

PROČITAJTE I...  Uzgoj MANGULICA u selu Kisiljevo

Saradnja sa Agencijom za regionalni razvoj Šumadije i Pomoravlja biće je od velikog značaja za promociju srpske šljive i alkoholnih pića.

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstNajekonomičnije povrće koje možete da gajite u bašti
Sledeći tekstPreventivnom zaštitom sprečite kovrdžavost lista breskve i nektarine

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime