Duplo veći agrarni budžet Šumadije

0
107
subvencije
Foto/Ilustracija: Pixabay

Godina za nama ostaće upamćena kao veoma teška. Uz pomoć lokalne samouprave, ove godine, obezbeđene su značajne subvencije koje će možda opredeliti mlade za ostanak na selu i bolji život.

Adama Maganic 1120x180

Za direktna, davanja u poljoprivredi, na nivou cele zemlje, predviđena su sredstva u iznosu od 32,2 milijarde dinara, u okviru kojih su državne subvencije i premije.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa lokalnom samoupravom, ove 2022. godine dodeliće duplo veći agrarni budžet.

MPS baneri II

Od nabavke traktora do uređenja seoskih puteva

Iz Ministarstva kažu da će se tokom 2022. godine raditi na legalizaciji seoskih bunara i rešavanju problema sa vodosnabdevanjem u ruralnom području. Ove godine najznačajnije je povećanje budžeta, kao i ulaganja u mehanizaciju i osiguranje poljoprivrednih useva. U 2022. biće nastavljeno i uređenje seoske putne infrastrukture u Šumadiji.

U ovoj godini sredstva će biti dodeljivana osim za ulaganje u mehanizaciju i za podizanje novih zasada.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

U Ministarstvu poljoprivrede najavljuju novine u nabavci veštačkih đubriva, a reč je o kreditnoj podršci sa nula odsto kamate i prvom otplatom rate u oktobru po završetku žetvenih radova.

PROČITAJTE I...  Uzgoj koza u selu Kumane

Saradnja sa Agencijom za regionalni razvoj Šumadije i Pomoravlja biće je od velikog značaja za promociju srpske šljive i alkoholnih pića.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika
Prethodni tekstNovi skok cena žitarica posledica zaustavljanja isporuka usled rata u Ukrajini
Sledeći tekstPreventivnom zaštitom sprečite kovrdžavost lista breskve i nektarine

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime