Otkupna cena prasadi u padu u Sremskom regionu

0
1121
Agrosaveti - Proizvodnja prasadi 03

U prethodnoj nedelji evidentiran je rast otkupne cene teladi SM rase u klanicama na području Braničevskog regiona. Takođe, zabeležen je rast otkupne cene prasadi u klanicama na području Južnobanatskog regiona, ali i pad u Sremskom regionu. Evo i koje su bile konkretne cene u otkupu, kao i na stočnim pijacama.

Adama Asorbital 1120x180

Cene goveda, teladi, tovne junadi, krava

U klanicama na području Braničevskog regiona protekle sedmice je evidentiran rast otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 380 din/kg i pad otkupne cene krava za klanje na dominantnih 150 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Požarevcu skuplja su u odnosu na prethodni period bila telad, tovna junad telesne mase od 350 do 480 kilograma i krave za klanje. Rast otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma evidentiran je u klanicama na području Šapca. Dominirao je iznos od 260 din/kg. Obim ponude i otkupljnih grla bio je dobar.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Prodajna cena tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma bila je viša i na stočnoj pijaci u Užicu, pošto je dominirao iznos od 250 din/kg. Cena krava za klanje SM rase bila je, takođe, viša u ovom periodu, a dominirao je iznos od 160 din/kg. Dominantna otkupna cena tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma iznosila je 235 din/kg i krava za klanje 140 din/kg.

PROČITAJTE I...  Prasad skuplja na stočnoj pijaci u Čačku, a jeftinija u Leskovcu

Na stočnoj pijaci u Leskovcu izostala je prodaja teladi i ostalih kategorija goveda.

Adama Tomigan XL 1120x180

Prema izveštaju reportera STIPS iz Pirota, klanice sa ovog područja vršile su otkup teladi telesne mase do 160 kilograma po ceni od 480 din/kg, tovnu junad telesne mase preko 480 kilograma po dominantnoj ceni od 250 din/kg i krava za klanje po dominantnoj ceni od 150 din/kg

Cene tovnih svinja i prasadi

Dominantne otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma i krmača za klanje bile su više u odnosu na drugu sedmicu avgusta u klanicama na području Južnobanatskog regiona. Kod prasadi je dominirao iznos od 230 din/kg, tovljenika 155 din/kg, a kod krmača za klanje 120 din/kg.

KWS banner 728x90

Rast prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je u sedmici za nama na stočnoj pijaci u Sremskoj Mitrovici. Dominirao je iznos od 230 din/kg. Obim ponude i prodatih grla bio je prosečan.

Dominantna otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području Sremskog regiona, pošto je iznosila 200 din/kg.

pylon galenika jan 023

Cene ovaca, jagnjadi, dviski i šilježadi

U klanicama na području Baničevskog regiona došlo je do rasta otkupnih cena jagnjadi na dominantnih 280 din/kg i šilježadi na 220 din/kg protekle sedmice. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena ovaca, pošto je dominirao iznos od 120 din/kg.

PROČITAJTE I...  Niža cena tovnih bikova u Užicu i teladi u Požarevcu | Cene stoke i stočne hrane

Na stočnoj pijaci u Požarevcu bile su skuplje ovce, jer su se najčešće mogle pazariti za 150 din/ kg.

3 delta panonka

Rast prodajne cene jaradi zabeležen je u sedmici za nama na pijaci žive stoke u Sremskoj Mitrovici. Dominirao je iznos od 230 din/kg. U klanicama na području ovog grada i okoline došlo je do pada otkupne cene jagnjadi na 230 din/kg.

Jagnjad su protekle nedelje bila jeftinija na stočnoj pijaci u Užicu jer su se najčešće mogla pazariti za 260 din/kg. Razlog je dosta dobra ponuda ove kategorije ovaca. U klanicama na ovom području takođe je evidentiran pad dominantme otkupne cene jagnjadi na 250 din/kg.

Adama Soratel 1120x1080

U peridu od 09. do 15. avgusta izostao je otkup jagnjadi, jaradi i ostalih kategorija u klanicama na području Jablaničkog regiona.

Na stočnoj pijaci u Loznici su kupci zainteresovani za jagnjad trebali da izdvoje 240 din/kg, za jarad 180 din/kg, ovce 130 din/kg za koze 110 din/kg.

lg baner 1120x180px

Cene žitarica i stočne hrane

Prema izveštaju reportera STIPS iz Leskovca na gazdinstvima u okolini ovog grada protekle je sedmice došlo do rasta dominantnih cena kukruza, okrunjenog prirodno sušenog i pšenice upakovane u džakove. Kod pšenice je dominirao iznos od 22 din/kg, a kod kukuruza iznos od 25 din/kg.

PROČITAJTE I...  Uprkos rastu cena tovljenika, uzgoj svinja i dalje nerentabilan

Na pijaci u Loznici su se tokom druge sedmice avgusta mogli pazariti kukruz, okrunjen prirodno sušen po dominantnoj ceni od 30 din/kg, pšenica upakovana u džakove po ceni od 25 din/kg, sojino zrno za 80 din/kg, stočni ječam za 24 din/kg i lucerkino seno u balama za 20 din/kg. Pad prodajne cene pšenice upakovane u džakove od 50 kilograma u odnosu na prethodni period na gazdinstvima u okolini Pančeva. Dominirao je iznos od 25 din/kg. U silosima na području ovog grada evidentiran je pad dominantne cene kukuruza na 24.4 din/ kg.

Cena kukruza, okrunjenog prirodno sušenog upakovanog u džakove bila je niža u periodu od 9. do 15. avgusta na pijaci u Požarevcu. Najčešća prodajna cena lucerkinog sena u balama na gazdinstvima u okolini Požarevca iznosila je 21 din/kg.

U maloprodajnim objektima na području Šapca mogli su se pazariti sojina sačma po ceni od 100 din/kg i suncokretova sačma po ceni od 60 din/kg.

Pored pšenice čija je cena bila 22 din/ kg i kukuruza 30 din/kg, na gazdinstvima u okolini Sremske Mitrovice se protekle nedelje moglo pazariti i lucerkino seno u balama po ceni od 24 din/kg

Izvor: STIPS

Prethodni tekstOporavite povrće nakon iznenadnog zahlađenja i kiše na prirodan način
Sledeći tekstMoguć protest stočara: Dogorelo je do nokata!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime