Otkupna cena prasadi u padu u Sremskom regionu

0
1016
Agrosaveti - Proizvodnja prasadi 03

U prethodnoj nedelji evidentiran je rast otkupne cene teladi SM rase u klanicama na području Braničevskog regiona. Takođe, zabeležen je rast otkupne cene prasadi u klanicama na području Južnobanatskog regiona, ali i pad u Sremskom regionu. Evo i koje su bile konkretne cene u otkupu, kao i na stočnim pijacama.

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

Cene goveda, teladi, tovne junadi, krava

U klanicama na području Braničevskog regiona protekle sedmice je evidentiran rast otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 380 din/kg i pad otkupne cene krava za klanje na dominantnih 150 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Požarevcu skuplja su u odnosu na prethodni period bila telad, tovna junad telesne mase od 350 do 480 kilograma i krave za klanje. Rast otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma evidentiran je u klanicama na području Šapca. Dominirao je iznos od 260 din/kg. Obim ponude i otkupljnih grla bio je dobar.

Sultan 1120x180

Prodajna cena tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma bila je viša i na stočnoj pijaci u Užicu, pošto je dominirao iznos od 250 din/kg. Cena krava za klanje SM rase bila je, takođe, viša u ovom periodu, a dominirao je iznos od 160 din/kg. Dominantna otkupna cena tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma iznosila je 235 din/kg i krava za klanje 140 din/kg.

PROČITAJTE I...  Porodične farme svinja

Na stočnoj pijaci u Leskovcu izostala je prodaja teladi i ostalih kategorija goveda.

LG 1120x185px

Prema izveštaju reportera STIPS iz Pirota, klanice sa ovog područja vršile su otkup teladi telesne mase do 160 kilograma po ceni od 480 din/kg, tovnu junad telesne mase preko 480 kilograma po dominantnoj ceni od 250 din/kg i krava za klanje po dominantnoj ceni od 150 din/kg

Cene tovnih svinja i prasadi

Dominantne otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma i krmača za klanje bile su više u odnosu na drugu sedmicu avgusta u klanicama na području Južnobanatskog regiona. Kod prasadi je dominirao iznos od 230 din/kg, tovljenika 155 din/kg, a kod krmača za klanje 120 din/kg.

Neoram 1120x1080

Rast prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je u sedmici za nama na stočnoj pijaci u Sremskoj Mitrovici. Dominirao je iznos od 230 din/kg. Obim ponude i prodatih grla bio je prosečan.

Dominantna otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području Sremskog regiona, pošto je iznosila 200 din/kg.

Timac AGRO Tečna đubriva

Cene ovaca, jagnjadi, dviski i šilježadi

U klanicama na području Baničevskog regiona došlo je do rasta otkupnih cena jagnjadi na dominantnih 280 din/kg i šilježadi na 220 din/kg protekle sedmice. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena ovaca, pošto je dominirao iznos od 120 din/kg.

PROČITAJTE I...  Skok cena teladi, tovne junadi i bikova

Na stočnoj pijaci u Požarevcu bile su skuplje ovce, jer su se najčešće mogle pazariti za 150 din/ kg.

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

Rast prodajne cene jaradi zabeležen je u sedmici za nama na pijaci žive stoke u Sremskoj Mitrovici. Dominirao je iznos od 230 din/kg. U klanicama na području ovog grada i okoline došlo je do pada otkupne cene jagnjadi na 230 din/kg.

Jagnjad su protekle nedelje bila jeftinija na stočnoj pijaci u Užicu jer su se najčešće mogla pazariti za 260 din/kg. Razlog je dosta dobra ponuda ove kategorije ovaca. U klanicama na ovom području takođe je evidentiran pad dominantme otkupne cene jagnjadi na 250 din/kg.

U peridu od 09. do 15. avgusta izostao je otkup jagnjadi, jaradi i ostalih kategorija u klanicama na području Jablaničkog regiona.

Na stočnoj pijaci u Loznici su kupci zainteresovani za jagnjad trebali da izdvoje 240 din/kg, za jarad 180 din/kg, ovce 130 din/kg za koze 110 din/kg.

Cene žitarica i stočne hrane

Prema izveštaju reportera STIPS iz Leskovca na gazdinstvima u okolini ovog grada protekle je sedmice došlo do rasta dominantnih cena kukruza, okrunjenog prirodno sušenog i pšenice upakovane u džakove. Kod pšenice je dominirao iznos od 22 din/kg, a kod kukuruza iznos od 25 din/kg.

PROČITAJTE I...  Farma ovaca u Gajdobri - ima li nade za ovčarstvo

Na pijaci u Loznici su se tokom druge sedmice avgusta mogli pazariti kukruz, okrunjen prirodno sušen po dominantnoj ceni od 30 din/kg, pšenica upakovana u džakove po ceni od 25 din/kg, sojino zrno za 80 din/kg, stočni ječam za 24 din/kg i lucerkino seno u balama za 20 din/kg. Pad prodajne cene pšenice upakovane u džakove od 50 kilograma u odnosu na prethodni period na gazdinstvima u okolini Pančeva. Dominirao je iznos od 25 din/kg. U silosima na području ovog grada evidentiran je pad dominantne cene kukuruza na 24.4 din/ kg.

Cena kukruza, okrunjenog prirodno sušenog upakovanog u džakove bila je niža u periodu od 9. do 15. avgusta na pijaci u Požarevcu. Najčešća prodajna cena lucerkinog sena u balama na gazdinstvima u okolini Požarevca iznosila je 21 din/kg.

U maloprodajnim objektima na području Šapca mogli su se pazariti sojina sačma po ceni od 100 din/kg i suncokretova sačma po ceni od 60 din/kg.

Pored pšenice čija je cena bila 22 din/ kg i kukuruza 30 din/kg, na gazdinstvima u okolini Sremske Mitrovice se protekle nedelje moglo pazariti i lucerkino seno u balama po ceni od 24 din/kg

Izvor: STIPS

Prethodni tekstOporavite povrće nakon iznenadnog zahlađenja i kiše na prirodan način
Sledeći tekstMoguć protest stočara: Dogorelo je do nokata!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime