Počele prijave za subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za traktore

0
46
traktor
Foto: Vertigo produkcija-U našem ataru

Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za traktore. Rok za prijavu je do 30. septembra 2023.

Adama Sultan 1120x180

Od sredstava izdvojenih za ovu godinu biće proizvedena 3.422 zaštitna rama. U prethodnoj godini su proizvedena 4.652 rama za tarktore, i njihova podela je uveliko u toku, rekao je resorni ministar Goran Vesić, prenosi Dnevnik.

Javni poziv i uslove možete pogledati OVDE.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Prema njegovim rečima, javni poziv je za dodelu naredne godine. Vesić je apelovao da je neophodno zaštititi sve ugrožene grupe u saobraćaju, a da su vozači traktora jedna od njih i da na njih treba obratiti posebnu pažnju. Kako je naveo, u našoj zemlji je oko 100 hiljada traktora bez zaštitnih ramova.

”Sada je raspisan javni poziv za dodelu sledeće godine i ja pozivam sve koji ispunjavaju uslove da se jave i tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju. Bezbednost u saobraćaju nam je izuzetno važna, želimo da zaštitimo sve ugrožene grupe, a vozači tarktora su jedna od njih, na koji moramo da obratimo posebnu pažnju na putevima“, apelovao je minsitar Vesić. ”Zato je važno da omogućimo poljoprivrednicima da dobiju ramove i da tako zaštite svoje živote“, istakao je Vesić.

BioPlug 728x90px

Izvor: Agronews

PROČITAJTE I...  Uzgoj virtemberg ovaca u selu Lopušnik
Prethodni tekstVišestruki značaj vina
Sledeći tekstHoće li biti zarade na suncokretu i soji ili se žanje gubitak?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime