Počelo podnošenje zahteva za subvencije za kvalitetna priplodna grla

0
695
Agrosaveti - krave

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je juče Javni poziv za subvencije u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla. Poziv će biti otvoren do 18. maja.

Adama Maganic 1120x180

Ovim pozivom opredeljena su sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

Kvalitetne priplodne tovne krave obuhvataju i krave dojilje starosti preko 24 meseca, koje pripadaju tovnim grlima čiste rase, i to: hereford, šarole, limuzin, aberdin angus, šortorn, belgijsko plavo, kijanina, romanjola, markiđana, blond akviten i salers ili melezima navedenih tovnih rasa, koje pripadaju stadu namenjenom za uzgoj teladi za proizvodnju mesa.

MPS baneri II

U Službenom glasniku objavljen je Pravilnik o podsticajima u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla kojim se bliže propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla i koji treba obavezno pročitati pre podnošenja zahteva.

Uputstvo za prijavu na subvencije možete videti klikom na link: eAgrar.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

 

PROČITAJTE I...  Poljoprivrednici i Vlast dogovorili detalje reflakcije za gorivo, upis parcela u eAgrar
Prethodni tekstVodič za organski uzgoj PASULJA od setve do berbe
Sledeći tekstExelGrow – Prirodni biostimulator sa širokom primenom

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime