Podsticaji po košnici pčela: Ko može da podnese zahtev?

0
173
Agrosaveti---umiru-pcele---02
Foto: Vertigo produkcija

Pčelari od juče, 15. aprila, mogu da konkurišu za ostvarivanje prava na subvenciju države. Pod kojih uslovima podsticaji po košnici pčela mogu da se ostvare?

Web baner Adengo Vertigo 1068x180

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počelo je juče, 15. aprila 2021. godine. Zahtev može da se podnese do 31. maja tekuće godine.

Svako fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i pravno lice i preduzetnik mogu da ostvare pravo na podsticaje po košnici ukoliko ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju posticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Coltrane 1120x180

Kako je navedeno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podstija po košnici pčela.

Sa druge strane, oni koji imaju preko 1.000 košnica i podnesu zahtev na ovaj podsticaj, neće automatski biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaj samo za 1.000 košnica pčela.

Tekton 1068x180px

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici pčela. Zahtev se podnosi Upravi za agrarna plaćanja, a može da se podnese i elektronski. Pogledajte kompletan vodič kroz elektronsko podnošenje zahteva za podsticaje po košnici pčela.

PROČITAJTE I...  Država stimuliše ovčarstvo

Izvor: UAP

Prethodni tekstUspešno suzbijte moniliju kod višnje
Sledeći tekstKako zaustaviti naglo sušenje šimšira i žive ograde?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime