Produžen rok za prijave za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za traktore

0
141
IMT traktor
Foto: Wikimedia By Petar Milošević - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12023501

Rok za učešće u javnom pozivu za besplatnu dodelu zaštitnog rama za traktore, koji je raspisala Agencija za bezbednost saobraćaja produžen je do 8. decembra.

Adama Maganic 1120x180

Vlada Republike Srbije finansira celokupan iznos zaštitnog rama. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo po 125 miliona dinara za 2022., 2023. i naredne godine će biti u planu“, rekao je za Tanjug Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kako je naveo, modeli traktora na koje se mogu ugraditi ovi zaštitni ramovi su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

„Cilj podele više od 4.600 besplatnih ramova godišnje, jeste da se smanji broj stradanja vozača traktora u slučaju prevrtanja traktora“, rekao je Koković i dodao da je samo u 2022. godini poginulo 45 traktorista u Srbiji.

Uslovi konkursa

„Neki od uslova koje fizička lica kao podnosioci zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor moraju da ispune su pravilno popunjen zahtev sa ličnim podacima, potvrda da je lice izmirilo sve obaveze po osnovu poreza na imovinu, fotokopija saobraćajne dozvole ili drugog dokumenta kojim se potvrđuje da je vozilo registrovano“, rekao je on.

galenika Plavo ulje 1120x180

„U slučaju opravdanih razloga kao što su prestanak pravnih lica ili smrti fizičkih lica od kojih su kupili vozilo kao i gubitak računa, zbog čega imaoci neregistrovanih traktora nisu u mogućnosti da pribave odgovarajući dokaz o vlasništvu, poreklu vozila i dokaz o izmirenim carinskim i poreskim obavezama za vozilo, potrebna je izjava potvrđena potpisima dva svedoka i overena od strane nadležnog organa o posedu od pet godina za traktor koji je star najmanje 10 godina, fotografija prednje strane traktora za koji se podnosi zahtev, dokaz o izmirenim troškovima propisanih administrativnih taksi u iznosu od 1.040,00 dinara“, rekao je Koković.

PROČITAJTE I...  Uzgoj virtemberg ovaca u Melencima

On je dodao da potvrde koje se dostavljaju uz zahtev ne mogu biti starije od 30 dana od dana podnošenja zahteva i prilažu se u originalu ili overenoj kopiji. Javni poziv sa uslovima i kontaktima za dodatne informacije možete pogledati ovde.

Adama Forapro 1120x180

Izvor: RTV

Prethodni tekstIsustva stočara: Zašto sa holštajna prelazimo na simentalca
Sledeći tekstČuvanje kišnice: Greške koje se prave i nanose štetu bijkama

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime