Subvencije za mehanizaciju u decembru i veći budžet za poljoprivredu u 2022.

0
2314
poljoprivredna mehanizacija
Foto: Vertigo produkcija

Za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede budžetom za 2022. godinu biće izdvojeno 62 milijarde dinara što je uvećanje od 17,5 posto u odnosu na inicijalni budžet za 2021. godinu, rečeno je danas na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu.

Adama Maganic 1120x180

Predstavnica Ministarstva finansija Dragana Đorđević istakla je da subvencije u sektoru poljoprivrede čine 35,25 odsto ukupnih subvencija države, dok je državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Jelena Blagojević istakla da se 81 posto budžeta Ministarstva poljoprivrede planira za subvencije.

Najznačajnija sredstva od 32,2 milijarde dinara usmeravaju se ka direktnim plaćanjima u poljoprivredi, za IPARD se izdvaja 6,4 milijarde, a kroz mere ruralnog razvoja pet milijardi.

MPS baneri II

Pre par dana, prilikom posete Beloj Crkvi, ministar Nedimović najavio je  konkurs za subvencije za nabavku poljoprivredne mehanizacije kojim je predviđeno 50 odsto povrata sredstava, a koji će krenuti od 15. decembra. On je istakao da će se mere nizati jedna za drugom, a tu je i predlog za uvođenje Eagrara, odnosno elektronske prijave subvencija koja će sve pojednostaviti.

PROČITAJTE I...  Izmenjen Pravilnik o podsticajima u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla

Izvor: Tanjug /Vojvodina uživo

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstZaštita bilja u 2022. samo uz obuku, a vođenje dnevnika donosi bonus za subvencije
Sledeći tekstPrekomerna kiša i uticaj zadržavanja vode na parcelama

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime