Vlasotince: Subvencije za pčelare, stočare i voćare

0
82
Ile de France ovce
Foto: Vertigo produkcija

Opština Vlasotince subvencioniše registrovana poljoprivredna gazdinstva sa četiri vrste subvencija i to u sektoru pčelarstva, ovčarstva i kozarstva, voćarstva i vinogradarstva, kao i za reproduktivni materijal za osemenjavanje goveda i svinja.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Prvi poziv se odnosi na pčelare, a subvencije države se daju za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Po košnici je podsticaj 500 dinara, a najviše se može prijaviti do 80 pčelinjih društava po domaćinstvu.

Drugi javni poziv opštine Vlasotince se odnosi na nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa ovaca i koza. Podsticaj će iznositi 80 odsto od vrednosti investicije, a najviše do 10 grla po domaćinstvu. Ukupno je izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Magnetic 1120x185px

Opština će izvršiti javnu nabavku 100 muških i ženskih umatičenih kvalitetnih priplodnih grla, a dodeljivaće se 9 ženskih i 1 muško grlo iste rase po jednom poljoprivrednom gazdinstvu.

Treći poziv je namenjen voćarstvu i vinogradarstvu, a subvencionisaće se kupovina sadnog materijala za prolećnu ili ovogodišnju jesenju sadnju. I ovde subvencija iznosi 80 odsto od vrednosti sadnica voća i vinove loze, odnosno najviše do 40,000 dinara.

ExelGrow Adama 1120x180

Rok za podnošenje prijava za ova tri poziva je 1. oktobar 2021. godine.

PROČITAJTE I...  Krkobabić: Navala na seoske kuće, odobren novac za još 81 domaćinstvo

Četvrti javni poziv se odnosi na regresiranje reproduktivnog materijala za veštačko osemenjavanje. Opština će da regresira deo troškova u iznosu od 1,200 dinara za osemenjavanje goveda i 800 dinara za osemenjavanje svinja. Regresiranje će se vršiti po redosledu podnošenja zahteva, odnosno do utroška planiranih sredstava ili do kraja kalendarske godine.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Sve dodatne informacije možete pogledati na sajtu opštine Vlasotince.

Izvor: Vlasotince.info

Duplex pro galenika 1120x85px repa bez psenice

 

 

Prethodni tekstSPOS prijavio zamenika javnog tužioca za nepočinstvo
Sledeći tekstUzgoj lešnika: Da li se isplati gajiti lešnik i koliki je prinos po hektaru

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime