Vojvodina: Počela prijava za subvencije za proizvodnju vina i rakije

0
160
vino
Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini.

Adama Maganic 1120x180

Cilj konkursa jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Za realizaciju konkursa predviđeno je ukupno 55.000.000,00 dinara.

Visina subvencija

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, odnosno do 60% za posebne kategorije podnosioca prijava. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2023. godine.

Paradajz 1120x180

Namena

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: nabavku opreme za primarnu preradu grožđa, opreme za fermentaciju za bela i crvena vina, opreme za čuvanje i negovanje vina, opreme za punjenje vina i opreme za rakiju.

Konkurs je otvoren do 26.05.2023. godine, a tekst konkursa, može se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
PROČITAJTE I...  Spoj umetnosti i vina u Sremskim Karlovcima
Prethodni tekstBaštenska loboda ukusnija od spanaća
Sledeći tekstLekovito cveće: Trandafil

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime