Hidroizolacija – Kako protiv vlage

0
5029
Agrosaveti - Hidroizolacija - 01

Kako protiv vlage

Nije redak slučaj da imamo problem sa pojavom vlage u našim domovima. Zbog toga, pre polaganja bilo kakvih obloga, važno je da hidroizolacija bude urađena dobro i kvalitetno. Knauf tim će vam pokazati pravilno izvođenje, korak po korak.

Spyrale Adama 1120x1080

Za početak, neophodan je kvalitetan materijal: dvokomponentni hidroizolacioni premaz H PRO 200, hidroizolaciona traka, posebne trake za uglove i tekstil-staklena mrežica za armiranje.

Agrosaveti - Hidroizolacija - 16

Od alata su nam potrebni: mešač, četka, metar, špahla i gleterica.

Galenika Libreto Vinova loza 1120x180

Zaštita od vlage u nekoliko koraka

Podloga koja se tretira mora biti čista, čvrsta, bez prašine, nosiva, nesmrznuta i suva. Pre samog nanošenja premaza potrebno je navlažiti podlogu. Pri tom voditi računa da ne dođe do formiranja viška vode na površini. Upravo iz ovog razloga Knauf preporučuje upotrebu valjka za kvašenje podloge.

Agrosaveti - Hidroizolacija - 15

Premaz je dvokomponentan. Na 7 kilograma tečne dodaje se 20 kilograma praškaste komponente. Sjedinjuju se pomoću miksera dok se ne dobije žitka, ujednačena masa.

Sledeći korak je dobro obraditi ivice i uglove. Prvo nanesemo sloj hidroizolacionog materijala na zid i podlogu, potom postavimo traku tako da plava strana bude u dodiru sa zidom, a zatim je lagano utopimo pomoću špahle.

Nakon postavljanja traka sledi nanošenje prvog sloja materijala i postavljanje tekstil-staklene mrežice. Premaz nanosimo u prvom sloju pomoću nazubljene gleterice, kako bismo dobili željenu debljinu materijala. Kada je premaz nanet, lagano utiskujemo tekstil-staklenu mrežicu.

Okvirno nakon 5 sati, kada se prvi sloj materijala dobro osušio, sledi nanošenje još jednog sloja premaza. Na ovaj način smo omogućili da naš sistem bude kvalitetan i da obezbedi sigurnost tokom dugog niza godina. Takođe, pripremili smo podlogu za postavljanje keramičkih pločica.

Radove ne izvoditi pod uticajem jakog i direktnog sunčevog zračenja, vetra i visokih temperatura kako ne bi došlo do narušavanja kvaliteta hidroizolacije.

Sa Knauf hidroizolacionim sistemom, svaka buduća podloga će biti suva i zaštićena.

Prethodni tekstZemljoradnička zadruga Perlez
Sledeći tekstFarma krava i proizvodnja mleka u selu Pardik

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime