JCB: Agri SmartPower Loadall nude značajne uštede goriva

0
470
Agrosaveti - JCB - 02

Novi JCB Loadall teleskopski manipulatori kombinuju hidrauliku visokih performansi sa efikasnim ali ekonomičnijim kinematskim lancem.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Koncept SmartPower sastoji se od nagrađenog JCB 4,4 litarskog EcoMAX dizel motora sa 74 ks uparenog sa četvorostepenom powershift transmisijom od 30 km/h. EcoMAX motor u ovom opsegu snage je dokazana jedinica ugrađena u više hiljada JCB građevinskih mašina. JCB LiveLink telematika predlaže da će rukovaoci moći da uštede do 19% goriva odabirom ove nove opcije motora na Loadall manipulatorima.

Novo-specifikovani teleskopski manipulatori će se dopasti poljoprivrednicima i ostalim ruralnim preduzećima. Imaće korist od visokih produktivnosti manipulatorskih sposobnosti JCB Agriculture Loadall modela. Nisu im potrebne performanse visokih brzina na drumu i naprednija transmisija. Motori izlaznih snaga od 109 do 145 ks na postojećim modelima, koji obezbeđuju brzine podizanje kašike/grablji vodećih u klasi, utovarnih ciklusa i vučnih performansi.

Coltrane 1120x180

Generalni menadžer JCB Agriculture, Džon Smit (John Smith), rekao je da se razvoj Loadall ranga fokusirao na porast veličine farmi. Potreba sa povećanim performansama i produktivnošću prilikom eksploatacije u zahtevnijim aplikacijama kao što je punjenje silažnih silo-trenč silosa i vuča opterećenih prikolica za bale.

,,Sa SmartPower, preusmerili smo našu pažnju na rutinske dnevne operacije sa velikim stočnim i drugim jedinicama. Farmeri žele da uživaju u benefitima Loadall karakteristika i performansi ali i nije potrebno mnogo snage.ʻʻ – dodao je.

Talisman Plamen 1120x185

Glavne atrakcije na SmartPower instalacijama su impresivna ekonomičnost gorivom, niski troškovi eksploatacije i niža prvobitna nabavna cena. Pored ušteda u gorivu, drugi troškovi vlasništva su takođe privlačni. Motor poseduje jednostavni turbopunjač fiksne geometrije. Služi se samo recirkulacijom izduvnih gasova (EGR) kako bi ispunio zahteve emisija za ovu klasu snage. Ne postoje skupi post-tretmanski katalizatori ili filteri, niti selektivna katalitička redukcija (SCR), sistem koji zahteva redovno snabdevanje AdBlue-om.

Agrosaveti - JCB - 01

Maksimalna snaga i rutinski utovar

Maksimalna snaga od 74 ks je uparena sa 400Nm obrtnog momenta. To je više nego dovoljno performansi za dvorišne radove kao što je čišćenje, struganje i pozicioniranje prikolica, za rutinsko slaganje i utovarne aktivnosti.

Timac AGRO Tečna đubriva

Ograničeno proklizavanje diferencijala može da se doda na prednju osovinu radi ekstra vuče. Selektibilni pogon na dva ili sva četiri točka je dostupan ako će se mašina koristiti na drumskim operacijama.

Performanse podizne strele ne ometa slabiji motor. Na Loadall 531-70 Agri SmartPower, dvostepena strela podiže maksimalno 3.1 tonu. 2.4 tone do 7 metara visine i 1.25 tone pri prihvatu tereta 3.7 metara ispred prednjih točkova. 536-70 Agri SmartPower podiže 3.6 tona do 6.2 metara i 1.5 tona do 3.3 metra sa potpuno ispruženom strelom.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Jednodelni servo džojstik komanduje strelom i nastavcima. Reguliše protok ulja sa istih 140 l/min po potrebi sa klipnom pumpom ugrađenom na drugim Loadall telehendlerima. Ona predstavlja deo JCB Smart Hydraulics paketa koji dostavlja utovarne cikluse bez premca, produktivnošću-vođenom ekonomijom goriva i atraktivnim operativnim osobinama kao što je Bucket Control System (sistem kontrole kašike), koja istresa lepljive materijale iz nastavaka/priključaka sa minimalnim kontrolnim inputima.

Dostupne opcije uključuju hidraulično kolo visokog protoka sa 110 l/min umesto standardnog sistema od 100 l/min, duplih hidrauličnih izvoda i JCB-jevo Auto Smooth Ride Suspension amortizovanje strele, zajedno sa hidrauličnim zaključavanjem nastavka sa klinom, i radnim farovima napred i pozadi šasije i na samoj streli.

Mehaničko-amortizovano sedište u prostranoj Loadall kabini može da se nadogradi na vazdušno-amortizovano i grejano sedište za ekstra komfor.

Izvor: https://www.wnif.co.uk/2017/03/jcb-agri-smartpower-loadalls-offer-substantial-fuel-savings/

  • POVEZANE TEME
  • JBC
Prethodni tekstUdruženje mladih poljoprivrednika Srbije pomaže na samom startu
Sledeći tekstVinarija Reljić na Paliću

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime