Bobcat: Novi šumski malčeri

1
1359
Agrosaveti - Bobcat - sumski malceri - 01

Dizajniran za kontinualno korišćenje u sitnjenju/malčiranju grmlja i manjih stabala, šumski rezači su idealni za brzo uklanjanje gustog podzemnog rastinja. Obezbeđuju radne širine od 1,5 do 2,0 m. FRC150HT i FRC200HT šumski malčeri su dizajnirani za kontinualni rad u grmlju i drveću/granama prečnika 100 do 120 mm. Povremena upotreba na prečnicima 180 do 220 mm a ređe na onima 250 do 300 mm.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Primene veoma variraju od onih u poljoprivredi uključujući vinograde, voćnjake, rasadnike i negu stabala. U šumarstvu, gde se primenjuju za sitnjenje rastinja kod nastalih požara u šumama. Poslove rasčišćavanja i uklanjanja neželjenog korenja. Potom u životinjskim rezervatima, nacionalnim parkovima i održavanjem infrastrukture. Čest je u održavanju periferija ustanova kao što su škole i vojne baze. Koristi se u priprema parcela u građevinarstvu, uređenje terena i za rekreacione projekte. Zatimm za održavanje infrastrukture vegetacije blizu staza i drugih puteva. Komunalnih usluga, železničkih pruga i puteva kao i radove rasčišćavanja terena posle oluja i poplava.

FRC150HT i FRC200HT zamenjuju prethodne modele u rangu i unapređeni su sa novim motorom varijabilnog obrtnog momenta. Pruža 40% više snage i nekoliko drugih poboljšanja radi postizanja boljih performansi. Poseduju novi dizajn bubnja, nove vođice za creva, redukciju u masi, poboljšanu vidljivost i još mnogo toga. Povećavaju efikasnost i sposobnost manevrisanja.

Magnetic 1120x185px

Šumski malčeri su deo sveobuhvatne Bobcat opreme za šumarstvo, održavanje imanja i uređenje terena. To se odnosi na mrvilice panjeva, sitnilice granja i stabala, malčera grmlja, glodalica, svrdla i sadilice.

PROČITAJTE I...  Trash Cutter i Trash Fan - novi proizvodi BEDNAR mašina

Noviteti na malčerima

Pogonjen novim M-Boost visoko-performansnim motorom varijabilnog obrtnog momenta, 1,5 metara širok bubanj na modelu FRC150HT šumski malčer je opremljen sa 30 fiksnih karbidnih zuba, dok bubanj na FRC200HT ima 36 zuba. Ostale nove karakteristike uključuju:

ExelGrow Adama 1120x180
  • pet redova kontra noževa;
  • novu podesivu potisnu gredu;
  • novi ojačani lančasti zaštitni sistem pozadi;
  • nova HD oplata kaiša;
  • novi zadnji prozor;
  • podesive klizne stope-skije;
  • automatski sistem kočenja bubnja;
  • ACD kontrolni sistem
  • patentovani rotor sa fiksnim noževima i volfram-karbidnim vrhovima zuba.

Kako bi se osiguralo bezbedno korišćenje šumskih malčera na utovarivačima, Šumski Aplikacioni Paket štiti mašinu i rukovaoca od letećih objekata i ostataka. Paket sadrži prednja vrata otporna na udarce. Moraju biti ugrađena kako bi se rukovalo šumskim malčerom. Bezbednosna odlika zaustavlja rezajući bubanj ako su vrata utovarivača otvorena.

Za rad u tesnim prostorima u šumama, frontalna i zadnja zaštitna mreža je dodata radi očuvanja radnih farova utovarivača. Zaštita je takođe postavljena na brzu hidrauličnu spojnicu, creva i kablove od padajućih stabala i grana. FOPS nivoa II (falling object protection strukture – zaštitna struktura od padajućih objekata) štiti rukovaoca i kabinu od rastinja, stabala i granja. Krovni i zadnji polikarbonatni prozori pružaju dodatnu zaštitu za rukovaoca.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Zaštita pokriva podizne cilindre od ostataka i pomaže redukciji nagomilavanju materijala u motornom odeljenju. Iako je održavanje na dnevnom nivou neophodno za ove tipove poslova, zaštitna mreža na hladnjaku garantuje kontinualnu operaciju i olakšava čišćenje.

PROČITAJTE I...  Trash Cutter i Trash Fan - novi proizvodi BEDNAR mašina

Sve funkcije šumskih malčera mogu da se kontrolišu preko vrhova prstiju iz sedišta rukovaoca bez potrebe da vozač skloni ruke sa upravljačkih poluga utovarivača. Šumski malčeri imaju hidraulično podesivu prednju gredu koja može da se otvori pri sitnjenju ostataka i potom zatvori kako bi se materijal zadržao i omogućio fin stepen malčiranja.

Duplex pro galenika 1120x85px repa bez psenice

Izvor: https://www.wnif.co.uk/2017/02/bobcat-new-forestry-cutter-and-mulchers-introduced/

Prethodni tekstTov bikova i svinja i stado od 120 ovaca
Sledeći tekstSjenička ovca i ovčja kobasica

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime