Da, mi imamo rešenje za poponac u kukuruzu!

0
397
Agrosaveti---Adama---kukuruz---korovi---Tomigan---poponac---viljusac---sirokolisni-korovi-01

Negde ustaljeno mišljenje je da se širokolisni korovi u kukuruzu lako suzbijaju, da to nije nikakav problem, da je bitno samo paziti da sirak ne preraste.

Da li je to zaista tako?

Da li poponac, njivski vijušac i divlju kupinu možemo suzbiti sa svim preparatima namenjenim za širokolisne korove? Poljoprivredni proizvođači koji pomenute korove imaju na svojim njivama znaju šta je muka u kukuruzu. Šta je gore i od rezistentnog sirka. Šta ne suzbija gotovo ni jedan preparat… Velika grupa herbicida na bazi triketona imaju jako slab ili gotovo nikakav efekat na ove korove.

Chief-1120x180

Činjenica je da se pomenuti korovi javljaju malo kasnije i da nam glavno ograničenje bude upravo taj četvrti list kukuruza do kog je velika većina preparata ograničena.

Mali broj paora zna da za ovo postoji rešenje, a da nije u pitanju preparat koji je ograničen brojnim faktorima, kao što su temperatura, padavine, zdravstveno stanje gajene biljke (kukuruza) i naravno veličina kukuruza.

Nicogan-1120x180

Tomigan® – Partner za korove u kukuruzu koji se teško suzbijaju

Jednostavno, efikasno i pre svega pouzdano rešenje jeste preparat Tomigan® na bazi aktivne materije fluroksipir 250g/l. Primenjuje se od trećeg do šestog lista u kukuruzu.

PROČITAJTE I...  Fotkaj plod i uvećaj rod - Povrće iz Đurđeva

Ukoliko se odlučimo da ga samostalno primenjujemo, doza je 0,8l/ha.

Ukoliko se primeni sa preparatom Chief®, dobijamo kompletno rešenje za apsolutno sve širokolisne korove koji se javljaju u kukuruzu. Doza primene zavisi od veličine i spektra korovskih vrsta i kreće se od 0,8 do 1,2 l/ha preparata Cheif® i 0,3 -0,6 l/ha preparata Tomigan®.

Za dodatne savete u primeni i raspoloživost proizvoda u vašoj poljoprivrednoj apoteci obratite se našem stručnom timu http://bit.ly/ADAMAkontakt

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime