Efikasno i ekonomski isplativo suzbijanje tvrdokornih korova nakon žetve

0
1858
korov strniste
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Nakon žetve strnih žita najpovoljniji je trenutak za tretiranje strništa sa ciljem suzbijanja tvrdokornih korova koji u tom periodu počinju sa intenzivnim rastom, cvetanjem i odbacivanjem semena, koja će završiti u zemljištu i koja će prvim zasejanim usevima praviti značajnu konkurenciju. Neizostavna borba sa korovima u gajenim ratarskim usevima počinje tretiranjem strništa totalnim herbicidom Glifol.

Značaj primene Glifola je višestruki: umanjujemo potencijal korova u narednim godinama, redukujemo mogućnost pojave smanjene osetljivosti korova na herbicide, suzbijamo višegodišnje korove, a najvažnije od svega je što ovim tretmanom smanjujemo potencijal divljeg sirka.

Korovske biljke Glifol lako usvajaju zbog svog izuzetnog kvaliteta. Odlično se transportuje do rizoma i vršnih tačaka porasta. Vodeći je totalni herbicid na tržištu i ocenjen je kao najbolji u klasiGlifol je neselektivan, uništava sve biljne vrste sa kojima stupi u kontakt.

Korove tretiramo Glifolom u fazi intenzivnog porasta, a najbolji efekat postiže se tretiranjem korova visine 15-30 cm. Praksa je pokazala da divlji sirak tretiramo kada je visine oko 15 cm (pre metličenja). Preporuka primene Glifola je u popodnevnim ili večernjim časovima, kada je niža temperatura (tada biljke otvaraju stome), pa je i delovanje totalnog herbicida bolje.

PROČITAJTE I...  Ambrozija – Prepoznavanje i suzbijanje korova

Pre upotrebe preparata obavezno pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Galenika-Fitofarmacija

Prethodni tekstPosle više od deceniju Srbija na Svetskom takmičenju u oranju – predstavlja nas Marija
Sledeći tekstAfrička kuga svinja: I Banatski Dvor na spisku zaraženih područja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime