Kako izabrati pravi herbicid i ZAUVEK se rešiti KOROVA u strnim žitima?

0
1486
Agrosaveti Bayer suzbijanje krova u strnim zitima Sekator Paket plus Forte 01
Coltrane 1120x180

Danas pričamo o suzbijanju korova u strnim žitima. Svi smo se susreli na našim njivama sa Galiumom, gorušicom, mrtvom koprivom, palamidom i mnogim drugim korovima. Neefikasni preparati i kasna primena herbicida, ne unište u potpunosti korov. To kasnije dovodi do gubitka prinosa i do otežane žetve.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Kako da izaberemo pravi herbicid?

Treba nam rešenje koje će da se izbori sa svakim korovom i da ga u potpunosti uništi. Zato je naša preporuka SEKATOR, herbicid koji sa lakoćom suzbija preko 30 različitih korova.

Zašto je Sekator tako efikasan?

Razlog je pre svega snaga njegovih aktivnih materija, superiorna OD formulacija koja nam obezbeđuje odlično prijanjanje na list i brzina translokacije, zahvaljujući kojoj temeljno uništava korove. Upravo zato e Sekator i posle više od 15 godina primene i dalje standard.

Agrosaveti Bayer suzbijanje krova u strnim zitima Sekator Paket plus Forte 02

O čemu još moramo da vodimo računa prilikom odabira herbicida?

O selektivnosti, naravno. Tačnije, moramo da izaberemo proizvod koji nema nikakvo negativno delovanje na pšenicu, pogotovo u stresnim situacijama.Setimo se 2019. godine i kasnog nicanja žita u februaru mesecu. Korovi su gušili usev, a pšenica je bila tek u fazi 3 lista. 2020. je bila drugačija. Sa sušnim prolećem, pšenica je gotovo preskočila neke faze razvoja. Tada smo na mnogim parcelama suzbijali korov u jednom vrlom osetljivom momentu pred sam izlazak lista zastavičara.

PROČITAJTE I...  Sejati samo deklarisano seme pšenice

Sekator je svakako odlično rešenje bez obzira o kakvom izazovu je reč. Zajedno sa Falconom Forte, Sekator nudi kompletnu zaštitu za vaša žita. Upravo ova dva proizvoda nalaze se i u Paketu plus Forte. To je tehnologija koja omogućava najbolji start za vašu pšenicu.

Talisman Plamen 1120x185

Dragi poljoprivredni proizvođači pripremili smo vam mnođtvo korisnih i zanimljivih video materijala. Pozivam vas da nas pratite na našem Youtube kanalu, zato kliknite like, share i subscribe i podržite nas. Mi smo uvek tu za sva vaša pitanja i nedoumice.

Ostanite zdravi. Ostanimo povezani.

Boris Tepić

Bayer

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Prethodni tekstPoribljavanje na ribolovnim vodama JVP „Vode Vojvodine“
Sledeći tekstUpozorenje na azijske voćne mušice

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime