Poribljavanje na ribolovnim vodama JVP „Vode Vojvodine“

0
225
Agrosaveti JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚ poribljavanje 02

U okviru redovne godišnje akcije poribljavanja koju organizuje JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚ danas je u reku Dunav, kod Sremskih Karlovaca, pušteno oko 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana. Današnjoj akciji poribljavanja prisustvovao je i v.d. direktor JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚ Srđan Kružević.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

On je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinom riblje mlađi.

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog ribolova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.

Magnetic 1120x185px

Agrosaveti JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚ poribljavanje 01

Napominjemo da će ova akcija trajati još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti našeg preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

PROČITAJTE I...  JVP „Vode Vojvodine“ rešava višedecenijski problem na reci Krivaja

Osim radnika JVP ‚‚Vode Vojvodine‚‚ poribljavanju su prisustvovale i nadležne inspekcijske službe, kao i predstavnici lokalnih ribolovačkih udruženja.

ExelGrow Adama 1120x180

Ovakve akcije doprinose poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode.

Služba za odnose sa javnošću

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstTov pilića u Kuli – novi objekti
Sledeći tekstKako izabrati pravi herbicid i ZAUVEK se rešiti KOROVA u strnim žitima?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime