Suzbijanje širokolisnih korova u suncokretu – Viballa

0
837
Agrosaveti Corteva Viballa suncokret 01

Viballa je novi herbicid namenjen za suzbijanje širokolisnih korova u usevu suncokretu nakon nicanja useva. Ono što je značajno istaći za ovaj herbicid jeste da se primenjuje nakon nicanja i da u sebi ima novu aktivnu materiju Arylex active koja služi za suzbijanje ekonomski najznačajnijih korova u usevu suncokreta.

Pod ekonomski najznačajnije korove na prvom mestu mislimo na najdominantniju ambroziju koja u potpunosti uništava čak i u prerslim stadijumima. Potom mislimo na suzbijanje čička, štira, pepeljuge, abutilona i svih ostalih značajnih korova koji se javljaju u usevu suncokreta.

Agrosaveti Corteva Viballa suncokret 04

Osobine koje ističu ovaj herbicid i razlikuju ga od svih ostalih do sada na tržištu jeste što se primenjuje nakon nicanja u suncokretu i to u fazi od četvrtog pravog lista pa do faze butona. Sve više smo svedoci da na našim terenima imamo mnogo rezistentnih korova. I sa te strane se ovaj herbicid uklapa u antirezistentnu strategiju. Ono što ga dalje ističe jeste da se primenjuje u svim hibridima suncokreta. Dakle, i u konvencionalnim hibridima ali i u hibridma koji su tolerantni na herbicide Expres, Clearfield i Clearfield plus.

PROČITAJTE I...  Loša godina za ratare braničevskog okruga

‚‚Ove godine prvi put, za probu, ali sledeće godine 90-100% svih parcela suncokreta radićemo sa ovim preparatom. Ovaj preparat je spas za nas poljoprivrednike. Unazad3-5 godina klimatski uslovi u setvi suncokreta drastično se menjaju. Ovim preparatom možemo da uradimo i posle četvrtog para lista suncokreta. Dobili smo ovaj preparat koji čekamo već dugo godina da se pojavi na našem tržištu.‚‚ – Erdeljan Sorin, Banatsko Novo Selo.

Prethodni tekstSuzbijanje lisne vaši u jabukama
Sledeći tekstCena krompira ispod 10 dinara, kupaca nema

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime