Zašto je važna zaštita lista zastavičara od bolesti

0
95
Agrosaveti Bayer zastita lista zastavicara psenica ASCRA Xpro 03

Dobro došli na još jedno druženje sa Bayer-om. Pričamo o strnim žitima i o rešenjima za bolesti koje ga napadaju. ASCRA Xpro je novi fungicid u našem programu. Fungicid koji je prethodne godine apsolutno opravdao visoka očekivanja koja smo pred njega postavili. Namenjen je zaštiti lista zastavičara i čuvanju visokih prinosa.

ASCRA Xpro je fungicid za rekordne prinose. Spomenuli smo zaštitu lista zastavičara. Zašto je ona tako važna? Možda najbolji odgovor na ovo pitanje pruža ilistracija koju možete videti.

Agrosaveti Bayer zastita lista zastavicara psenica ASCRA Xpro 01

List zastavičar utiče na ukupan prinos sa skoro 45%. Od njegove aktivnosti i od njegovog zdravstvenog stanja direktno zavisi naš uspeh. Zato, kada biramo fungicid, moramo da izaberemo najbolji.

Web-baner-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Zašto je ASCRA Xpro odličan izbor za zaštitu lista zastavičara?

ASCRA Xpro u sebi sadrži tri aktivne materije, što joj već daje izuzetnu snagu. Dve aktivne materije, Bixafen i Fluopyram iz grupe SDHI, čine ovaj fungicid izuzetno efikasnim i brzim. Oni napadaju mitohondrije u ćelijama Septorie i rđe, brzo zaustavljaju proces disanja. Na taj način ove dve aktivne materije sprečavaju nastanak simptoma bolesti na pšenici.

PROČITAJTE I...  Obaveštenje - kupovina merkantilne pšenice rod 2019. godine

Njima je pridodat i Protikonazol, najpoznatiji triazol, izuzetne efikasnosti. On je done kurativno i eradikativno delovanje ASCRA Xpro. Dakle, on steriliše već nastale pege Septorie i rđe.

Agrosaveti Bayer zastita lista zastavicara psenica ASCRA Xpro 02

Ne zaboravimo Xpro formulaciju. Napredak je ključna reč kod fungicida ASCRA Xpro. Unapredili smo formulaciju jedinstvenim ađuvantima koji smanjuju površinski napon kapljica pri prskanju žita. Time smo povećali pokrovnost i stvorili zaštitni film fungicidom.

Iskoristite znanje Bayer-a stvarano duže od jednog veka. Iskoristite snagu ASCRA Xpro i povećajte vaše prinose. Pratite nas na našem Youtube kanalu i društvenim mrežama.

Ostanimo povezani.

Dragan Lazarević

Bayer

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime