Sigurna zaštita maline OD SIVE TRULEŽI – od cvetanja pa do berbe maline!

0
964
siva trulez maline zastita maline od bolesti

U zavisnosti od lokaliteta zasadi maline nalaze se u fazi od početka cvetanja pa do formiranja plodova. Upravo je ovo period kada proizvođači maline TREBA DA OBRATE PAŽNJU na prouzrokovača sive truleži!

Spyrale Adama 1120x1080

Prouzrokovač sive truleži ostvaruje zarazu u cvetanju maline. Plodovi koji se razvijaju iz zaraženih cvetova počinju da trule u periodu sazrevanja! Pojavi bolesti pogoduju obilne padavine i visoka vlažnost vazduha – vremenski uslovi koji su karakteristični za ovaj period godine!

Siva trulež značajno smanjuje prinos (može „odneti“ i do 80% prinosa) i tržišnu vrednost plodova, pa je veoma važno da zasadi maline budu zaštićeni od prouzrokovača sive truleži od početka cvetanja pa do berbe!

LIBRETO 1120x180

Za suzbijanje prouzrokovača sive truleži u zasadima maline, preporučujemo da primenite fungicid LIBRETO

LIBRETO sadrži aktivnu materiju fenheksamid ( 500 g/l), koja pripada grupi specifičnih botriticida, pa je veoma efikasan u suzbijanju gljiva iz familije Sclerotiniaceae.

LIBRETO ima kratku karencu: samo 3 dana

Količina primene: 1 – 1,5 l/ha , utrošak vode 300 – 600 l/ha

PROČITAJTE I...  Aktuelna zaštita MALINE od eriofodne grinje lista maline

Vreme primene: od početka cvetanja maline , a najkasnije 3 dana pre berbe

Mešanje sa drugim preparatima: Može se mešati sa većim brojem drugih preparata, ako sa stanovišta praktične primene za to postoji potreba. Ne sme se mešati sa insekticidima kisele reakcije.

Libreto protiv sive trulezi maline

Stručni saradnici za voćarstvo kompanije GALENIKA – FITOFARMACIJA izradili su kompletan program zaštite i ishrane maline. Program možete pronaći OVDE.

Pogledajte kratak video o primeni fungicida LIBRETO u zasadima maline:

Preparat LIBRETO možete da pronađete u poljoprivrednim apotekama širom zemlje. Pre upotrebe preparata obavezno pročitajte uputstvo i ponašajte se u skladu sa preporukama!

Prethodni tekstDa li je danas moguće ostvariti PROFIT u uzgoju SVINJA?
Sledeći tekstDOLOMITE AQUA GREEN: Vaš Pouzdani Saveznik u toplim letnjim danima!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime