Da li ste čuli za proizvode iz porodice Luna?

1
6023
Agrosaveti---Bayer---Luna---01

Već par godina unazad na našem tržištu mogu se naći proizvodi za zaštitu voća, povrća i vinove loze čija se neprikosnovena efikasnost, u suzbijanju najznačajnijih bolesti ogleda i u poboljšanju  kvaliteta plodova, dužem roku trajanja voća i povrća, kao i manjim gubicima prilikom skladištenja i transporta. U pitanju su fungicidi iz tzv. Luna porodice proizvoda.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Svaki Luna fungicid odlično se uklapa u koncept integralne zaštite bilja. Više nema potrebe da se bira između podjednako važnog kvaliteta i kvantiteta. Od sada je moguće imati i jedno i drugo.

Luna omogućava proizvođačima da imaju više zdravih i svežih plodova koji odgovaraju zahtevima tržišta. Prvenstveno štiti od bolesti u polju ali takođe i od problematičnih bolesti koje su nevidljive pri berbi, a koje mogu dovesti do gubitka kvaliteta i kvantiteta posle berbe.

Luna obezbeđuje kvalitet proizvoda – vrhunski izgled i ukus na duži vremenski period. Otvara i međunarodna tržišta jer ima ustanovljene maksimalne dozvoljene količine ostataka (MDK) za mnoge zemlje širom sveta.

Niske količine primene i odnos cene i kvaliteta čine svakog proizvođača zadovoljnim bilo da gaji voće, vinovu lozu, povrće ili cveće.

PROČITAJTE I...  HIBRID kukuruza OTPORAN na poleganje pri uticajima JAKOG VETRA

Potrošači očekuju da tokom cele godine imaju dostupno voće i povrće vrhunskog kvaliteta.  Zbog toga, dugotrajna zaštita, koju pruža Luna, osigurava stabilnost u poslovanju svim učesnicima u lancu proizvodnje i distribucije voća.

Sigurna zaštita voća, povrća i vinove loze

Luna pripada novoj i jedinstvenoj hemijskoj klasi fungicida. Aktivna materija fluopiram je poslednja inovacija kompanije Bayer CropScience. Od prethodnih fungicida razlikuje se po hemijskom sastavu i spektru bolesti koje suzbija. Deluje kao SDH (sukcinat dehidrogenaza) inhibitor blokirajući stvaranje energije u ćelijama patogena. Luna inhibira razvoj bolesti na više nivoa, od klijanja do sporulacije. Kao i kod većine fungicida,  i ove bi trebalo koristiti naizmenično sa fungicidima drugog načina delovanja.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Luna suzbija bolesti lista i ploda kao što su različite vrste pepelnica, Botrytis sp., Sclerotinia sp., Monilinia sp., Venturia sp. i druge. Čuva list, stablo i plod. Translaminarno delovanje, odlično usvajanje i dalje kretanje naviše (akropetalno) obezbeđuju odličnu zaštitu stabljike i listova. Takođe, zaštićeni su i netretirani delovi jer se Luna ravnomerno raspoređuje u novoizrasle listove i pupoljke putem ksilema. Nakon što prezime, zasadi će imati uspešan i zdrav start u proleće naredne godine.

PROČITAJTE I...  Organsko povrtarstvo

Luna eliminiše patogene i otvara vrata za nesmetan razvoj korisne mikroflore koja ima važnu ulogu u daljoj zaštiti ploda. Ima povoljan ekotoksikološki profil pokazujući izuzetnu efikasnost pri niskim količinama primene. S obzirom na dugotrajnu delotvornost sa manjim brojem prskanja, potpuno je bezbedna i za korisne insekte. Bezbedna je za korisnike, potrošače i životnu sredinu kada se koristi odgovorno, i u skladu sa preporukama za primenu.

Našim proizvođačima, za zaštitu useva i zasada, na raspolaganju su sledeći proizvodi:

   • Luna experience – za zaštitu jabuke od prouzrokovača pepelnice, venturije i skladišnih bolesti. Vinove loze od prouzrokovača pepelnice. Višnje od prouzrokovača sušenja cvetova i rodnih grančica. Šargarepe od prouzrokovača pepelnice;
   • Luna max – za zaštitu vinove loze od prouzrokovača pepelnice;
   • Luna sensation – za zaštitu maline, jagode i borovnice protiv prouzrokovača sive truleži.
   • Od sledeće godine stiže i pojačanje u vidu fungicida Luna care – specijalno za zaštitu jabuke od prozrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti ploda, odnosno venturije.
Prethodni tekstProblem crvenila kukuruza
Sledeći tekstVrane najveći problem u ataru

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime