Da li ste čuli za proizvode iz porodice Luna?

0
3021
Agrosaveti---Bayer---Luna---01

Već par godina unazad na našem tržištu mogu se naći proizvodi za zaštitu voća, povrća i vinove loze čija se neprikosnovena efikasnost, u suzbijanju najznačajnijih bolesti ogleda i u poboljšanju  kvaliteta plodova, dužem roku trajanja voća i povrća, kao i manjim gubicima prilikom skladištenja i transporta. U pitanju su fungicidi iz tzv. Luna porodice proizvoda.

Web-baner-Movento-Vertigo-1120x180-V01

Svaki Luna fungicid odlično se uklapa u koncept integralne zaštite bilja. Više nema potrebe da se bira između podjednako važnog kvaliteta i kvantiteta. Od sada je moguće imati i jedno i drugo.

Luna omogućava proizvođačima da imaju više zdravih i svežih plodova koji odgovaraju zahtevima tržišta. Prvenstveno štiti od bolesti u polju ali takođe i od problematičnih bolesti koje su nevidljive pri berbi, a koje mogu dovesti do gubitka kvaliteta i kvantiteta posle berbe.

Web-baner-Luna-Experience-Vertigo-1120x180-V01

Luna obezbeđuje kvalitet proizvoda – vrhunski izgled i ukus na duži vremenski period. Otvara i međunarodna tržišta jer ima ustanovljene maksimalne dozvoljene količine ostataka (MDK) za mnoge zemlje širom sveta.

Banner_728x90

Niske količine primene i odnos cene i kvaliteta čine svakog proizvođača zadovoljnim bilo da gaji voće, vinovu lozu, povrće ili cveće.

PROČITAJTE I...  Organska proizvodnja paradajza u selu Ševarice

Potrošači očekuju da tokom cele godine imaju dostupno voće i povrće vrhunskog kvaliteta.  Zbog toga, dugotrajna zaštita, koju pruža Luna, osigurava stabilnost u poslovanju svim učesnicima u lancu proizvodnje i distribucije voća.

Sigurna zaštita voća, povrća i vinove loze

Luna pripada novoj i jedinstvenoj hemijskoj klasi fungicida. Aktivna materija fluopiram je poslednja inovacija kompanije Bayer CropScience. Od prethodnih fungicida razlikuje se po hemijskom sastavu i spektru bolesti koje suzbija. Deluje kao SDH (sukcinat dehidrogenaza) inhibitor blokirajući stvaranje energije u ćelijama patogena. Luna inhibira razvoj bolesti na više nivoa, od klijanja do sporulacije. Kao i kod većine fungicida,  i ove bi trebalo koristiti naizmenično sa fungicidima drugog načina delovanja.

Luna suzbija bolesti lista i ploda kao što su različite vrste pepelnica, Botrytis sp., Sclerotinia sp., Monilinia sp., Venturia sp. i druge. Čuva list, stablo i plod. Translaminarno delovanje, odlično usvajanje i dalje kretanje naviše (akropetalno) obezbeđuju odličnu zaštitu stabljike i listova. Takođe, zaštićeni su i netretirani delovi jer se Luna ravnomerno raspoređuje u novoizrasle listove i pupoljke putem ksilema. Nakon što prezime, zasadi će imati uspešan i zdrav start u proleće naredne godine.

PROČITAJTE I...  Biodinamika – viši nivo organske proizvodnje

Luna eliminiše patogene i otvara vrata za nesmetan razvoj korisne mikroflore koja ima važnu ulogu u daljoj zaštiti ploda. Ima povoljan ekotoksikološki profil pokazujući izuzetnu efikasnost pri niskim količinama primene. S obzirom na dugotrajnu delotvornost sa manjim brojem prskanja, potpuno je bezbedna i za korisne insekte. Bezbedna je za korisnike, potrošače i životnu sredinu kada se koristi odgovorno, i u skladu sa preporukama za primenu.

Našim proizvođačima, za zaštitu useva i zasada, na raspolaganju su sledeći proizvodi:

   • Luna experience – za zaštitu jabuke od prouzrokovača pepelnice, venturije i skladišnih bolesti. Vinove loze od prouzrokovača pepelnice. Višnje od prouzrokovača sušenja cvetova i rodnih grančica. Šargarepe od prouzrokovača pepelnice;
   • Luna max – za zaštitu vinove loze od prouzrokovača pepelnice;
   • Luna sensation – za zaštitu maline, jagode i borovnice protiv prouzrokovača sive truleži.
   • Od sledeće godine stiže i pojačanje u vidu fungicida Luna care – specijalno za zaštitu jabuke od prozrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti ploda, odnosno venturije.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime