Zaštita KAJSIJE u fenofazi intenzivnog porasta plodova

0
1369
kajsija
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Zasadi kajsije se nalaze u fenofazi intenzivnog porasta plodova. U ovoj fenofazi zasadi kajsije su izuzetno osetljivi na prouzrokovača šupljikavosti lista (Wilsonomyces carpophillus). Padavine najavljene u narednom periodu stvoriće povoljne uslove njen razvoj, pa je od izuzetnog značaja da se zaštita obavlja pravovremeno i adekvatno.

Za zaštitu kajsije od prouzrokovača šupljikavosti lista stručni tim iz kompanije Galenika-Fitofarmacija preporučuju primenu preventivnog fungicida METOD 480 SC u koncentraciji 0,3%.

Plodovi kajsije u intenzivnom porastu su osetljivi na prouzrokovača monilioza (Monilinia spp), pa je potrebno obaviti zaštitu primenom jednog od sistemičnih fungicida: AKORD u koncentraciji 0,075% ili SEKVENCA u koncentraciji 0,03%.

U zasadima kajsije je neophodno obaviti zaštitu od štetnih insekata. Za tu svrhu proizvođačima je na raspolaganju preparat POLUX koji se primenjuje u koncentraciji 0,03-0,05%.

Za bolju čvstoću plodova koji su u intenzivnom porastu, stručni tim kompanije Galenika Fitofarmacija preporučuje primenu folijarnog đubriva FERTIGAL CaB ORGANO u koncentraciji 0,3%.

galenika psenica LG 1120x185px

Pre upotrebe preparata obavezno pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Galenika-Fitofarmacija

PROČITAJTE I...  Suzbijanje korova u usevu kukuruza u ranom postu - do faze 4. lista
Prethodni tekstKriza u proizvodnji šarana: Proizvođači apeluju na pomoć države
Sledeći tekstPovrtarstvo i problemi uvoza povrća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime