Zaštita jabuke od pepelnice

0
215
Agrosaveti Bayer pepelnica jabuke Luna Experience 01

Zašto Luna Experience tolike godine osvaja vaše voćnjake? Dragi proizvođači, tajna se krije u njenom jedinstvenom i spektakularnom načinu delovanja dve aktivne materije koje čine ovaj fungicid delotvornim i pouzdanim. Danas ćemo pričati kako da najbolje zaštitite voćnjake od pepelnice jabuke.

Svi već sigurno znate da je prisustvo pepelnice u voćnjaku svake godine značajno. Posebno su malo više osetljive crvene sorte jabuke, kao što su ajdared, jonagold, breburn. To je bolest koja se prati od početka kretanja vegetacije. Njen razvoj na listovima, mladarima, cvetovima, pravi sivkasto beličastu navlaku koja liči na prah i vrlo je lako možemo prepoznati. listići se još uvijaju i venu. Posledice su usporavanje rasta letorasta, listići se suše i još se smanjuje produktivnost tj. rodnost kako u godini pojave pepelnice tako i u narednoj sezoni.

Na tržištu ima puno preparata za pepelnicu jabuke, ali ono što smo primetili i čuli iz vaših iskustava jeste da kada jednom probate Lunu, redovno je koristite. Prepoznali ste da ovaj kombinovani fungicid sistemičnog delovanja sa dve aktivne materije ostaje dugo na površini lista. Postepeno se usvaja i na taj način pruža pouzdanu zaštitu. Takođe ste prepoznali da i u uslovima nešto hladnijeg vremena, ne dolazi do smanjenja efikasnosti preparata.

PROČITAJTE I...  Kako se izboriti sa plamenjačom vinove loze

Agrosaveti Bayer pepelnica jabuke Luna Experience 02

Kakva su vaša iskustva što se tiče vremena primene?

Najbolje je primeniti Lunu Experience u vreme intenzivnog porasta lastara, odnosno od faze mišijih ušiju pa čak do sazrevanja plodova. Naravno, napomena je da pazimo na karencu za te kasnije tretmane.

Pored efikasnog suzbijanja pepelnice, Luna uspešno rešava i venturiju prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti ploda jabuke.

Web baner Adengo Vertigo 1068x180

U poslednjim tretmanima, Luna će još pomoći da sačuva plodove od skladišnih bolesti. I tu dobijate sigurnost da će vaši plodovi biti zdravi i kvalitetni. Kada imate dobar proizvod, kao što je Luna, onda zaštita voćnjaka bude mnogo lakša i jednostavnija.

Za više informacija, slobodno nas možete kontaktirati. Pozivam vas da nas pratite na našoj Facebook stranici i Youtube kanalu.

Ostanimo povezani.

Marija Polić

Bayer

Prethodni tekstProjekat Rane setve, kompanije Pioneer
Sledeći tekstFarma Il de frans ovaca u Despotovu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime