Vrhunski prinosi Syngenta Artesian hibrida

0
1613
Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---02

Svi znamo da najbolje potvrde stvarnih osobina i karakteristika hibrida dolaze iz njive, odnosno prakse. Potvrda snage nove generacije Syngenta hibrida je došla sa ostvarenim prinosima Syngenta Artesian hibrida na poljima u Dobrici. Postavljen je ogled kukuruza i organizovana je žetva na parceli. Iako su oba hibrida iz grupe zrenja 300,  SY Orpheus (FAO 370) je ostvario 11620 kg/ha. SY Chorintos (FAO 300) ostvario je prinos od 11002 kg/ha. Oba hibrida su dokazala svoj potencijal za prinos koji obično ide uz nešto kasnije hibride.

Osim visoko ostvarenog prinosa, potvrđen je kvalitet zrna oba hibrida i tolerantnost na najznačajnije bolesti, koje su se u velikoj meri ove godine mogle naći kod drugih hibrida.

U Dobrici smo takođe imali i izvanredan rezultat, kako iz ogleda tako i iz proizvodnje. Na površini od 5 ha ostvaren je prinos od 16450 kg/ha sa SY CariocaSyngenta Artesian hibrida (FAO 520). Ovaj hibrid izvanrednih agronomskih osobina, odlikuje se krupnim, teškim i zdravim zrnom, formiranim uz optimalno korišćenje dostupne vode tokom cele sezone. SY Carioca kao predstavnik Artesian porodice obezbedio je i prinos i kvalitet!

PROČITAJTE I...  Ratari: Skladištari nas ucenjuju prodajom kukuruza

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---01

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

Rezultati ogleda Syngenta Artesian hibrida u Kovačici

U Kovačici je organizovano postavljanje ogleda i odrađena je žetva. Na licu mesta mogli smo se uveriti u performanse nove generacije Syngenta Artesian hibrida.

Ogled je postavljen u delu atara na putu ka Padini i za cilj je imao da promoviše stabilnost i visok potencijal prinosa.

U ogledu su bila 4 nova Syngenta Artesian hibrida – SY Chorintos, SY Orpheus, SY Carioca i SY Atomic.

Kada su u pitanju rani hibridi, SY Chorintos (FAO300) sa 12300 kg/ha i SY Orpheus (FAO370) sa 12280 kg/ha, uz optimalne vlage, pružili su uvid da ova dva nova Syngenta Artesian hibrida zaista imaju izuzetnu stabilnost. Odlikuje ih visok potencijal prinosa, i osim toga mogu da obezbede rano skidanje dobrog prinosa sa optimalnom vlagom za rani, početni prihod i oslobađanje njive za pravovremenu pripremu za jesenje kulture.

Godina je specifična, kao što je i atar Kovačice, pa su mnogi hibridi iz nešto kasnijih grupa (500+) podbacili. To nije slučaj i sa Syngenta Artesian hibridima.

PROČITAJTE I...  Promet roba na produktnoj berzi

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---03

SY Carioca (FAO520) je obezbedio prinos od 11900 kg/ha i dokazao prednosti Syngenta Artesian hibrida. Ovaj hibrid se izborio sa problemima u početku vegetacije, kao i tokom i nakon oplodnje i obezbedio visok prinos.

SY Atomic (FAO580) je takođe dao odličan prinos od 11530 kg/ha. Ovaj hibrid se osim dobrim potencijalom za prinos i visokom stabilnošću odlikuje i izuzetnim agronomskim karakteristikama. Robustan je, formira veliku masu uz odličan „Stay green“ i poseduje vrhunske silažne karakteristike.

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

Rezultati ogleda Syngenta Artesian hibrida u Silbašu

Godina je bila specifična i veoma ćudljiva, ali su Syngenta Artesian hibridi opravdali poverenje onih koji su ih već u ovoj godini uveli u svoje setvene planove. Potvrde odličnih rezultata dobijamo iz svih delova Srbije pa i iz Silbaša. Ne samo u visinu prinos i ostvarenog potencijala, već i u agronomske karakteristike hibrida i kvalitet zrna.

Kada pričamo o ranom segmentu hibrida SY Chorintos (FAO300) je ostvario prinos od 10810 kg/ha. Pokazao da iako je najraniji hibrid uz stabilnost i ranostasnost ima i visok potencijal prinosa.  Uz to skinut je sa 13.2% vlage i jedan je od hibrida koji odlično otpušta vlagu.

PROČITAJTE I...  Dekalb farm progres show

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---04

SY Orpheus (FAO370) je ostvario prinos od 10510 kg/ha sa vlagom 14.1%. Ovaj hibrid ima jako, čvrsto i zdravo stablo, formira klip sa zdravim, duboko usađenim zrnima velike apsoutne mase.

SY Carioca (FAO 520), predstavnik nove generacije Syngenta Artesian hibrida, ostvario je visok prinos od 12036 kg/ha. Odlikuje ga lepo formirani, dugi klip sa krupnim pravilnim zrnom, velike apsolutne mase i optimalnim randmanom. Osim velike mase zrna i zdravstveno stanje je jedna od primećenih osobina. U sezoni kao što je ova mnogi drugi hibridi imaju problem sa pojavom Fusariuma ili Ustilaga. To kod SY Carioca nije slučaj obzirom da se odlikuje tolerantnošću na najznačajnije bolesti.

Sve u svemu potvrda snage nove generacije Syngenta Artesian hibrida kukuruza dolazi sa svih strana i pokazuje pravac kojim zajedno možemo stići do pobede!

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

DK Banner 720x90

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime