Vrhunski prinosi Syngenta Artesian hibrida

0
4340
Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---02

Svi znamo da najbolje potvrde stvarnih osobina i karakteristika hibrida dolaze iz njive, odnosno prakse. Potvrda snage nove generacije Syngenta hibrida je došla sa ostvarenim prinosima Syngenta Artesian hibrida na poljima u Dobrici. Postavljen je ogled kukuruza i organizovana je žetva na parceli. Iako su oba hibrida iz grupe zrenja 300,  SY Orpheus (FAO 370) je ostvario 11620 kg/ha. SY Chorintos (FAO 300) ostvario je prinos od 11002 kg/ha. Oba hibrida su dokazala svoj potencijal za prinos koji obično ide uz nešto kasnije hibride.

Osim visoko ostvarenog prinosa, potvrđen je kvalitet zrna oba hibrida i tolerantnost na najznačajnije bolesti, koje su se u velikoj meri ove godine mogle naći kod drugih hibrida.

U Dobrici smo takođe imali i izvanredan rezultat, kako iz ogleda tako i iz proizvodnje. Na površini od 5 ha ostvaren je prinos od 16450 kg/ha sa SY CariocaSyngenta Artesian hibrida (FAO 520). Ovaj hibrid izvanrednih agronomskih osobina, odlikuje se krupnim, teškim i zdravim zrnom, formiranim uz optimalno korišćenje dostupne vode tokom cele sezone. SY Carioca kao predstavnik Artesian porodice obezbedio je i prinos i kvalitet!

PROČITAJTE I...  Ratarsko - voćarska proizvodnja u selu Bošnjane

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---01

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

Rezultati ogleda Syngenta Artesian hibrida u Kovačici

U Kovačici je organizovano postavljanje ogleda i odrađena je žetva. Na licu mesta mogli smo se uveriti u performanse nove generacije Syngenta Artesian hibrida.

Ogled je postavljen u delu atara na putu ka Padini i za cilj je imao da promoviše stabilnost i visok potencijal prinosa.

U ogledu su bila 4 nova Syngenta Artesian hibrida – SY Chorintos, SY Orpheus, SY Carioca i SY Atomic.

Kada su u pitanju rani hibridi, SY Chorintos (FAO300) sa 12300 kg/ha i SY Orpheus (FAO370) sa 12280 kg/ha, uz optimalne vlage, pružili su uvid da ova dva nova Syngenta Artesian hibrida zaista imaju izuzetnu stabilnost. Odlikuje ih visok potencijal prinosa, i osim toga mogu da obezbede rano skidanje dobrog prinosa sa optimalnom vlagom za rani, početni prihod i oslobađanje njive za pravovremenu pripremu za jesenje kulture.

Godina je specifična, kao što je i atar Kovačice, pa su mnogi hibridi iz nešto kasnijih grupa (500+) podbacili. To nije slučaj i sa Syngenta Artesian hibridima.

PROČITAJTE I...  Dan polja KWS precizne poljoprivrede

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---03

SY Carioca (FAO520) je obezbedio prinos od 11900 kg/ha i dokazao prednosti Syngenta Artesian hibrida. Ovaj hibrid se izborio sa problemima u početku vegetacije, kao i tokom i nakon oplodnje i obezbedio visok prinos.

SY Atomic (FAO580) je takođe dao odličan prinos od 11530 kg/ha. Ovaj hibrid se osim dobrim potencijalom za prinos i visokom stabilnošću odlikuje i izuzetnim agronomskim karakteristikama. Robustan je, formira veliku masu uz odličan „Stay green“ i poseduje vrhunske silažne karakteristike.

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

Rezultati ogleda Syngenta Artesian hibrida u Silbašu

Godina je bila specifična i veoma ćudljiva, ali su Syngenta Artesian hibridi opravdali poverenje onih koji su ih već u ovoj godini uveli u svoje setvene planove. Potvrde odličnih rezultata dobijamo iz svih delova Srbije pa i iz Silbaša. Ne samo u visinu prinos i ostvarenog potencijala, već i u agronomske karakteristike hibrida i kvalitet zrna.

Kada pričamo o ranom segmentu hibrida SY Chorintos (FAO300) je ostvario prinos od 10810 kg/ha. Pokazao da iako je najraniji hibrid uz stabilnost i ranostasnost ima i visok potencijal prinosa.  Uz to skinut je sa 13.2% vlage i jedan je od hibrida koji odlično otpušta vlagu.

PROČITAJTE I...  Kukuruz, soja i suncokret rodili kao retko kada

Agrosaveti---Syngenta---Arteisan-hibridi---kukuruz---04

SY Orpheus (FAO370) je ostvario prinos od 10510 kg/ha sa vlagom 14.1%. Ovaj hibrid ima jako, čvrsto i zdravo stablo, formira klip sa zdravim, duboko usađenim zrnima velike apsoutne mase.

SY Carioca (FAO 520), predstavnik nove generacije Syngenta Artesian hibrida, ostvario je visok prinos od 12036 kg/ha. Odlikuje ga lepo formirani, dugi klip sa krupnim pravilnim zrnom, velike apsolutne mase i optimalnim randmanom. Osim velike mase zrna i zdravstveno stanje je jedna od primećenih osobina. U sezoni kao što je ova mnogi drugi hibridi imaju problem sa pojavom Fusariuma ili Ustilaga. To kod SY Carioca nije slučaj obzirom da se odlikuje tolerantnošću na najznačajnije bolesti.

Sve u svemu potvrda snage nove generacije Syngenta Artesian hibrida kukuruza dolazi sa svih strana i pokazuje pravac kojim zajedno možemo stići do pobede!

Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će biti tretirani sa insekticidom Force 20CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas! 

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime