Beograd udvostučio ulaganja u poljoprivredu

0
576
Agrosaveti - Beograd ulaganja u poljoprivredu 01

Beogradski poljoprivrednici pokazali veliko interesovanje za nabavku sistema kap po kap, protivgradnih mreža i opreme za pčelarstvo.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da su ulaganja u poljoprivredu grada udvostručena poslednjih godina, prenosi zvaničan sajt Grada. On je, gostujući na lazarevačkoj TV GEM, istakao da su se subvencije pokazale kao dobra stvar, za koju su ljudi veoma zainteresovani.

„Na osnovu dogovora sa republičkom vlašću, koja je preuzela obaveze oko dodele traktora, grad se usmerio na sufinansiranje nabavke sitnije mehanizacije. Edukacija za prijavljivanje na konkurs obavlja se na nivou mesnih zajednica, što se pokazalo kao veoma korisno za ljude“.

ExelGrow Adama 1120x180

Najveći pomak u pčelarstvu

„Najviše interesovanja bilo je za protivgradne mreže i sistem zalivanja „kap po kap“, a najveći pomak ostvaren je u oblasti pčelarstva. Građani su rado pohađali obuke za tu oblast, naročito mladi ljudi, pokazujući veliko interesovanje za nabavku košnica i opreme za bavljenje pčelarstvom“ – precizirao je Mladenović.

Poljoprivreda zauzima važno mesto u našem društvu, ocenio je Mladenović.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

„Grad Beograd je usmeren na sve privredne grane, te je jednako važan tercijalni sektor, sa akcentom na turizam i ugostiteljstvo, ali i poljoprivreda zbog velikog broja gazdinstava u našem gradu. Tim ljudima treba dati podršku i tu ima mnogo prostora za nastavak uspešne saradnje“ – naveo je Mladenović.

PROČITAJTE I...  Vojvodina: Ne propustite subvencije za preradu mleka i mesa u 2022. godini

Beograd se danas razvija ravnomerno i osim velikih infrastrukturnih projekata, mnogo je ulaganja manjeg obima koji su od značaja za svakodnevni život ljudi, zaključio je pomoćnik gradonačelnika.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Izvor: Agronews, ekapija

Prethodni tekstRatari protestvovali zbog cene suncokreta
Sledeći tekstPlaninski pejzaži za ljubitelje seoskog turizma

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime