Forum “Hrana za Evropu” 13. decembra u Vrdničkoj kuli

0
770
Agrosaveti - Poljoprivredni forum 01

Osmi poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ biće održan 13. decembra u etno kompleksu Vrdnička kula, a radni naziv ovogodišnjeg dešavanja je „Autohtona Srbija u digitalnom vremenu“.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Organizatori Foruma su Ekonomski institut iz Beograda i Društvo agrarnih ekonomista Srbije, uz podršku projekta ENABLE.EU. i Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije.

Akcenat ovogodišnjeg foruma biće na očuvanju sortne baštine Srbije, razvoju pametne poljoprivrede u cilju podizanja agrarne proizvodnje na više faze prerade i značaju agropirvrede u energetskoj tranziciji u Srbiji.

Adama Sultan 1120x180

Na forumu će biti reči i o investicijama u agroprivredu Srbije, iz nekonvencionalnog ugla.

Bezbednost hrane

Nezaobilazna tema foruma biće i bezbednost hrane kao nužan uslov, bez obzira da li je reč o autohtonim sortama u ratarstvu, povrtarstvu, stočarstvu, proizvodnji alkoholnih pića ili o digitalnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Takođe, u poslednjem delu foruma govoriće se o energetici u agroprivredi.

pylon galenika jan 023

Energetika u agroprivredi

Naime, Ekonomski institut, kao deo konzorcijuma 11 zemalja, učestvuje u projektu pod nazivom „ENABLE.EU: Enabling the Energy Union through understanding the drivers of individual and collective energy choices in Europe“, u okviru Horizon 2020 programa. Cilj ovog dela biće da se nalazi ovog projekta predstave članovima resornog ministarsva, ali i kompanijama koje su uspele da naprave sinergiju između agroprivrede i energetike. Takođe, biće ovo prilika da se analiziraju domaća iskustva i predlozi.

PROČITAJTE I...  Prijava sezonaca naredne godine

program_foruma

KWS banner 728x90

Izvor: Agronews

Prethodni tekstRoboti za efikasniju živinarsku proizvodnju
Sledeći tekstFarma Ile de France ovaca u selu Klenje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime