Malinari zakazali protest za 14. decembar

0
710
Agrosaveti - Udruženja malinara 01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Dva udruženja malinara iz Ivanjice „Podgolijski zdravi plodovi“ i „Vilamet – Ivanjica“ najavili su protest malinara za 14. decembar u Ivanjici. Pridružeći im se malinari iz Užica, Priboja, Prijepolja, Šapca, Žiče, Kraljeva i drugi.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Radenko Marić, predsednik udruženja „Podgolijski zdravi plodovi“, rekao je da se protest organizuje zbog nepoštovanja dogovora u Ministarstvu poljoprivrede da cena maline bude jedinstvena. Malinari su tražili da cena po kilogramu bude 125 dinara.

„Ovde se ništa ne zna. Do sada je, i to većim delom, isplaćeno 88 dinara po kilogramu, dok su, ali retko, neki hladnjačari platili po 125 dinara, a neki samo 80 dinara. Mi ćemo ponovo tražiti jedinstvenu cenu maline za celu Srbiju. Imamo podršku i pridružiće nam se malinari iz udruženja Poljoprivrednih proizvođača iz Užica, koje obuhvata više udruženja iz tog kraja, kao udruženja iz Šapca, Žiče i Kraljeva“, rekao je Marić.

Adama Sultan 1120x180

Ujedinjeni kao Poljoprivredni proizvođači Zapadne Srbije

Proizvođači maline će na ovom protestu nastupiti objedinjeni pod imenom „Poljoprivredni proizvođači Zapadne Srbije“.

PROČITAJTE I...  Suzbijanje monilije cveta i rodnih grana koštičavog voća

„To je novo udruženje u čijem sastavu će biti sedam do deset udruženja iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga, to jest sva ova udruženja koja podržavaju protest“, rekao je Marić i dodao da će okupljanje protestanata biti ispred Doma kultura, a onda će krenuti u protestnu šetnju do zgrade Skupštine opštine.

galenika pylon 1120x85

Izvor: Agronews, Agroklub

Prethodni tekstObavljeni zimski pregledi voća
Sledeći tekstKako izgleda kontrola GMO u Srbiji?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime