Poziv ženama za obuku i razvijanje posla u agrobiznisu

0
704
Agrosaveti - Poziv za obuku 01

Udruženja Ženski centar Užice i Fenomena iz Kraljeva u okviru projekta „Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice“, raspisali su Javni poziv za obuku – započinjanje ili razvijanje posla u oblasti agrobiznisa poljoprivrednica sa seoskih područja ovih okruga.

Spyrale Adama 1120x1080

Obuka obuhvata učenje o održivoj poljoprivrednoj proizvodnji, principima organske proizvodnje hrane, standardima u proizvodnji i preradi proizvoda, pravnim aspektima poslovanja, fondovima i subvencijama, zadrugarstvu, učenje kroz primere vezano za tematske mreže: Slow Food, WWOOF, Serbia Organica. Pored teoretskog rada polaznice će imati i praktične vežbe koje se odnose na izradu biznis plana.

Od svih poslovnih ideja prezentovanih na obuci od strane polaznica, 12 najboljih poslovnih ideja dobiće nepovratnu podršku od 60.000 dinara u opremi i alatu.

LIBRETO 1120x180

Pored toga, sve učesnice biće u prilici da se takmiče za dodatnu DAFF finansijsku investiciju Udruženja Fenomena i da dve najbolje ideje dobiju mogućnost podrške.

Prijave za učešće primaju se do 31.oktobra putem elektronske pošte womencenue@gmail.com ili putem telefona 031/512 005.

Obuka traje šest dana i održaće se u dva dela, po tri dana, a biće realizovana početkom decembra ove godine. Odabrane učesnice u obavezi su da pohađaju najmanje 80 odsto programa obuke, na šta će ih obavezati i potpisani ugovor.

PROČITAJTE I...  Najlepša je moja njiva

Obuka će biti organizovana u hotelskom smeštaju. Putne troškove, smeštaj, ishranu, obrazovni i radni materijal plaćaju organizatori obuke koji će izabrati 24 žene na osnovu geografske pripadnosti i kvaliteta poslovne ideje.

Izvor: Agronews, Glas zapadne Srbije

Prethodni tekstInstitut za ratarstvo i povrtarstvo proslavio 80 godina
Sledeći tekstPlastenička proizvodnja povrća u selu Međulužje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime