Corteva na Poljoprivrednom sajmu

0
1597
Agrosaveti--Corteva---02

Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kompanija Corteva agroscience predstavila je svoja inovativna rešenja koja će pomoći poljoprivrednim proizvođačima da postignu još bolje rezultate. Na samom početku predstavljno je i pojašnjeno spajanje kompanija Dow agroscience, DuPont crop protection i Pioneer. Kako je rekao direktor prodaje kompanjie Corteva, Siniša Đurić, cilj ovog objedinjavanja je stvaranje kompanjie sa vodećim pozicijama u oblasti tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

‚‚Od 1. juna kompanija Corteva će biti i zvanično na listingu njujorške berze. U Srbiji Corteva će biti najviše prepoznatljiva po Pioneer brendu kukuruza. Pioneer brend će zadržati svoj identitet. Proizvodi Dow i DuPont će biti isključivo pod brendom Corteva.‚‚ – objašnjava Siniša Đurić.

Agrosaveti---Corteva---Sinisa-Djuric---01

Kompanija je razvila i nova tehnološka rešenja koja će znatno pomoći farmerima da uzgajaju zdravije useve, a tiču se pre svega zaštite semena.

‚‚U prilici smo da predstavimo dva naša nova proizvoda za tretman semena. To je insekticid Lumiposa i fungicid Lumisena. Oba proizvoda su na bazi novih aktivnih materija, sa novim mehanizmom delovanja. Smatramo ih značajnim iskorakom kada govorimo o tehnologiji zaštite semena. Nadamo se da če time biti rešeni mnogi problemi štetočina u ranom porastu useva kukuruza i uljane repice.‚‚ – istakao Slobodan Stefanović ispred kompanije Corteva.

PROČITAJTE I...  Fungicid UNIVOQ: Moćna zaštita žitarica od bolesti za visok i stabilan prinos

Biostimulant za siguran prinos

Dakle reče je o potpuno novom pravcu u tehnologiji zaštite semena. Tehnologija je objedinjena u Lumigen brend. To znaši da je to seme zaštićeno od bolesti, štetočina, te da poljoprivrednicima nudi ozbiljan vid zaštite biljaka baš u onim najosetljivijim početnim fazama razvoja. Međutim, ni to nije sve. Kompanija Corteva će poljoprivrednim proizvođačima osim pomenute zaštite semena ponuditi još jedan dodatak. Biostimulant.

‚‚Mogu da kažem da je Corteva prva firma u Evropi koja je dobila ekskluzivno pravo prodaje biostimulanta. Jedne Finske firme koja je najbolja na svetu u ovom domenu. I to će biti nešto što će farmerima omogućiti još kvalitetniji usev, smanjiti određene troškove proizvodnje, povećati prinos.‚‚ – napomenuo je Goran Avramov iz kompanije Corteva.

Agrosaveti---Corteva---Goran-Avramov---03

Osim novih proizvoda za tretman semena, na prezentaciji je kompanija Corteva predstavila i dva nova hibrida uljane repice. Sa mogćnošću primene spomenutih novih tehnoloških rešenja u semenskoj industriji tretmanom semena Lumigen premium. Na ovaj način će proizvođači smanjiti troškove proizvodnje uljane repice, dok će sa druge strane osigurati veće prinose.

PROČITAJTE I...  Zaštita strnih žita od širokolisnih korova sa preparatom Lancelot

Prethodni tekstNajznačajnije bolesti jabuke i njihovo suzbijanje
Sledeći tekstProizvodnja meda u Mačvi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime