Da li je na vidiku KRAJ kašnjenju subvencija za poljoprivrednike?

0
274
novac subvencije
Foto: Pixabay

Uprava za agrarna plaćanja (UAP) unaprediće softver za obradu zahteva za subvencije u poljoprivredi. Šta će novi sistem obezbediti i da li ovo znači da će se više neće kasniti sa isplatama državnih podsticaja?

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je tender za unapređenje softvera za obradu zahteva za podsticajna sredstva za subvencije u poljoprivredi.

Novi sistem treba da omogući elektronski prijem predmeta od strane pisarnice Uprave za agrarna plaćanja, a radi dalje obrade predmeta. Sve vrste zahteva za nacionalne podsticajne mere imaće jedinstven delovodni broj i odmah će dobijati status „u obradi“.

2022 Custodia 1120x1080

Zatim će servis sistema slati informaciju pisarnici, po automatski notifikovanoj promeni statusa, da je predmet u jednom od statusa: poslat zahtev za dopunu, u obradi po primljenoj dopuni, doneto rešenje, rešenje pravosnažno, rešenje ožalbeno, plaćanje zahtevano, plaćeno po zahtevu-završen predmet.

Jedna od novima je i automatsko brojanje rokova (protok roka za žalbu, protok roka za dopunu) i slanje vizuelnog i pisanog upozorenja sistemu ukoliko je rok prošao.

galenika fitofarmacija pylon 1120x85

Napominje se da će svi predmeti u sistemu morati da imaju ažurirane statuse i brojeve prema delovodniku iz pisarnice, kako bi se izveštavanje moglo automatizovati i dovesti do jedinstvenog izvora tačnih podataka.

PROČITAJTE I...  Da li će sastanak sa resornim ministarstvom urodi plodom?

Sistem će imati ugrađen i šifarnik koji reguliše visine podsticaja na ukupnom godišnjem nivou, tako da se rešenje ne može biti poslato na potpis ukoliko prelazi limit sistemski postavljen.

MPS2022 GBaneri

Takođe, novi softver za materijalno-finansijsko poslovanje (Mat-fin) služiće za obaveštavanje da je predmet obrađen i da je ispunio uslov da se izvrši plaćanje, dajući i iznos u dinarima i broj poljoprivrednog gazdinstva, a zatim i da je plaćanje izvršeno.

Vrednost nabavke je 12 miliona dinara, a tender ističe 24. januara.

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01

Izvor: Ekapija

Prethodni tekstMatičnjak pomaže u otklanjanju hroničnog umora nakon preležanog kovida
Sledeći tekstSistem krava-tele sa rasom Hereford: Veća zarada u slobodnom uzgoju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime