Prijave za odmor uz vaučer počinju danas

0
2159
Agrosaveti - Seoski turizam na Staroj planini 06
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Od 1. januara 2022. (danas) počinju prijave za turističke vaučere koje dodeljuje država kako bi podstakla domaće turiste da provedu svoj odmor u Srbiji. Evo i kako da se prijavite, kao i do kada važe vaučeri.

Adama Asorbital 1120x180

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da će od 1. januara početi prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji. Ona je istakla da je ova mera od posebne važnosti kako bi se oporavio sektor domaćeg turizma.

Vrednost vaučera je 5000 dinara (pet hiljada dinara), a mogu se koristiti u trajanju od najmanje 5 noćenja van grada, opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Prijavljivanje je moguće od 1. januara zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine.  Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega on izdaje potvrdu o rezervaciji. Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera objavljena je na internet prezentaciji Ministarstva, a biće ažurirana dva puta sedmično.

1120x180px

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs.

PROČITAJTE I...  Domaća proizvodnja i seoski turizam u selu Guberevac
Prethodni tekstPosao u banci zamenila uzgojem cveća i otkrila životni poziv
Sledeći tekstMatičnjak pomaže u otklanjanju hroničnog umora nakon preležanog kovida

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime