Dodatna podrška ratarima – razmena mineralnog đubriva za ratarske kulture

0
491
kukuruz
Foto: Pixabay

Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključak po kome će Republička direkcija za robne rezerve obaviti robnu razmenu sa primarnim proizvođačima do 36.000 tona mineralnog đubriva NPK za ratarske kulture, saopštilo je resorno ministarstvo.

Spyrale Adama 1120x1080

Razmena će biti omogućena za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2023. i 2024., kako bi izašli u susret i pružili dodatnu podršku proizvođačima pred novu sezonu setve.

Prema ovom zaključku razmena mineralnog đubriva za pomenute ratarske kulture će biti omogućena fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, s ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje u uslovima otežane prodaje i daljeg plasmana robe.

LIBRETO 1120x180

„Kako je država uvek u teškim momentima uz svoje poljoprivrednike donoseći pravovremene mere pomoći, tako smo i ovaj put pronašli način kako da pomognemo primarnim proizvođačima u prevazilaženju teške situacije na tržištu ratarskih kultura“, ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

PROČITAJTE I...  SYSTIVA - TRETIRATE SEME, ŠTITITE LIST
Prethodni tekstSavet struke: Iskoristiti jeftine sirovine za stočnu hranu za obnovu stočnog fonda
Sledeći tekstProizvodnja mladog krompira u plasteniku – prvi na tržištu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime