Ima protesta, nema protesta, ima protesta, nema protesta… ima protesta?

0
101
traktor put protest
Ilustracija / Foto: Pixabay

Nakon zadnjih izjava proizvođača mleka, ali i ratara da neće biti protesta dok se ne razgovara sa predsednikom države 18. maja, usledio je potpuni obrt.

Adama Sultan 1120x180

Na današnjem sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić nije postignut nikakav dogovor, te su poljoprivrednici odlučili da sutra krenu u proteste „od Subotice do Kraljeva i Kragujevca“, javlja N1. Više ih ne zanima ni razgovor sa Vučićem, prenosi Danas.

„Nakon neuspešnih pregovora sa premijerkom, pozvali su nas iz kabineta Ministarstva poljoprivrede i ponudili sastanak popodne sa predsednikom Srbije“, kaže za N1 Dragan Kleut, predsednik Udruženja poljoprivrednika Banata.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Poljoprivrednici su, kaže, odbili predlog i ostaju pri tome da će sutra da protestuju.

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja „Stig“ iz Požarevca kaže da su poljoprivrednici izneli svoje zahteve, ali da nijedan nije ispunjen i da su primorani da od sutra u 9 sati krenu u proteste. On je istakao da je očekivao ovakav odgovor, jer je potrebno dosta novca izdvojiti da bi poljoprivreda krenula napred i da predstojećim akcijama žele da skrenu pažnju na sebe.

BioPlug 728x90px

Protest će biti organizovan u vidu protestne vožnje. Najpre će stajati pored puta, jer ne žele da maltretiraju građane, kaže Savić, a posle toga će uslediti jače mere. On je pozvao sve poljoprivrednike da se pridruže protestu.

PROČITAJTE I...  Protesti farmera bez osnove, mišljenje ministarke poljoprivrede

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, kako je rekao Đoka Ćurčić, sutra će se sa mehanizacijom okupiti pre podne ispred zgrade Sajma u Novom Sadu, a da će se danas dogovoriti gde će početi blokade u drugim gradovima. On je rekao da će, ukoliko predstavnici Vlade Srbije do četvrtka ove nedelje ne ispune zahteve, sa mehanizacijom krenuti za Beograd.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

 

Prethodni tekstProgram folijarne zaštite i ishrane SOJE
Sledeći tekstProređivanje plodova kod nektarine: Za dobar razvoj i krupnoću

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime