Protest proizvođača mleka se, ipak, odlaže, zakazan sastanak sa predsednikom Srbije

0
278
mleko casa
Foto: Pixabay

Proizvođači mleka i uzgajivači stoke u Srbiji najavili su da će zbog problema u poljoprivredi i otkazivanja otkupa mleka pojedinih mlekara, održati 12. maja protest. Međutim, ipak se odlučilo da se protest odložii. Prenosimo saopštenje Udruženja odgajivača goveda Centralne Srbije u celosti.

Adama Sultan 1120x180

Poštovani proizvođači,
Danas je održan sastanak u Predsedništvu.
Sastanku su pored proizvođača prisustvovali Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i šef kabineta Predsednika Srbije gospodin Ivica Kojić.
Sastanak je trajao 4 časa.

Nakon iznošenja brojnih argumenata sa jedne i druge strane o merama koje se moraju hitno uvesti kako ne bi došlo do potpunog kolapsa proizvodnje mleka, dogovoreno je da se do sledećeg četvrtka sa Evropskom unijom dogovore prelevmani na tvrde sireve u iznosu od 300 dinara po kilogramu.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Do ponedeljka će se tačno utvrditi kolike su trenutne marže i do četvrtka 18. maja će se doneti odluka o ograničenjima marži trgovinama. Podizanje premije za treći i četvrti kvartal na 20 dinara zavisi od razgovora drugih udruženja.

Sastanak sa Predsednikom Republike Srbije će se održati u četvrtak 18. maja u 8.30, i tada će biti saopštene sve mere koje država planira da uvede u cilju zaštite domaće proizvodnje mleka.

BioPlug 728x90px

Ukoliko se ne sprovedu zatražene mere, do četvrtka 18. maja, doneće se odluka o protestu.

PROČITAJTE I...  Vlada usvojila uredbe o povećavanju subvencija proizvođačima mleka

Protest zakazan za sutra 12. maj u Beogradu se odlaže, jer je većina proizvođača okupljenih oko Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije i Udruženje proizvođača mleka mačvanskog okruga mišljenja da se mora sačekati odluka da li država želi da stane iza sopstvene proizvodnje mleka, zaključuje se u saopštenju.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstRecept za izbalansiran obrok koza
Sledeći tekstProizvodnja MALINE i KUPINE u Bogatiću – Iskustvo od 1986.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime