Traktorima u Beograd: Protest zbog ograničenog sipanja goriva i neispunjenih zahteva

0
486
traktor poljoprivredna mehanizacija
Foto: Pixabay

Predsednik Saveza poljoprivrednika Banata Dragan Kleut najavio je da će poljoprivrednici krenuti 29. marta u protestnu vožnju do zgrade Predsedništva u Beogradu. 

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako navodi Dragan Kleut za Betu, u protestnu vožnju se kreće 29. marta zbog ranijih zahteva koje država nije ispunila, kao i zbog ograničenja točenja goriva u kanistere.

Podsećamo, dozvoljeno je točenje u kanistere do 60 litara goriva. Ovu meru mnogi ratari smatraju problematičnom, posebno iz Vojvodine gde se obrađuju daleko veće površine nego u drugim delovima zemlje, a ima traktora koji potroše 60 litara do njive i nazad. Mnogi se pitaju koliko će ova mera još da poskupi i ovako skupu prolećnu setvu, jer svaki odlazak na pumpu znači trošenje još više goriva.

Magnetic 1120x185px

Odlaskom traktora u Beograd nastavlja se borba za opstanak poljoprivrednih gazdinstava. Kleut je pozvao i druga udruženja da im se pridruže. Podsetio je da poljoprivrednici već nekoliko meseci traže uvećanje subvencija po hektaru na 200 evra i da se ukinu akcize na gorivo, te da se uvede stroža kontrola uvoza mesa, žive stoke i mleka u prahu.

PROČITAJTE I...  Počeo benzinski turizam: Ušteda 20-30 dinara po litru

Situacija u poljoprivredi je jako teška. Podsećamo, pored ovoga, najavljen je još jedan protest koji će se održati u Šapcu, u kojem su glavni akteri stočari nezadovoljni situacijom u mlekarstvu. U znak protesta stočari Mačvanskog okruga prosipaće mleko.

ExelGrow Adama 1120x180

Izvor: Nova

 

Prethodni tekstSlabi i nestabilni prinosi, a dobri hibridi: Šta je problem i gde leži rešenje?
Sledeći tekstPrimenite ovo i CVEĆE U VAZI će NEDELJAMA DUŽE da TRAJE

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime