Prekipelo! U znak protesta stočari Mačvanskog okruga PROSIPAĆE MLEKO

0
595
mleko
Foto: Pixabay

Udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga predalo je zahtev ministru Nedimoviću za hitno rešavanje alarmantne situacije u mlekarstvu. Ako se ništa ne desi u narednih par dana, kažu, zakazali su protest za 25. mart u pet do dvanaest u Šapcu. Svoj bunt stočari će iskazati prosipanjem mleka.

Adama Maganic 1120x180

Protest nezadovoljnih poljoprivrednika Mačvanskog okruga najavljeno je nadležnima, a protest je zakazan za 25. mart, sa simboličnim početkom u pet do dvanaest ispred šabačke gradske uprave.

U dopisu Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga koje je poslato ministru Nedimoviću, poljoprivrednici traže da se preduzme hitna intervencija u cilju spasa i opstanka mlekarstva u Srbiji, prenosi portal Agrosmart.

MPS baneri II

Oni zahtevaju od Ministarstva poljoprivrede i mlekara da predlože hitno rešenje kako bi se gubici proizvođača od 30 dinara po litri nadoknadili. Takođe, traže kukuruz iz robnih rezervi za ishranu krava.

U obrazloženju zahteva upućenog ministru poljoprivrede navodi se da su kao udruženje dugo vremene upozoravali na težak položaj u mlekarstvu. Pored povećanja cena stočne hrane, desila se i sušna godina, a mlekare ne mogu da povećaju otkupnu cenu mleka. Osim toga, stočari su mahom i ratari, pa ih pogađa i preskupa prolećna setva.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

„Iscrpljeni od kupovine stočne hrane stočarii zaduženi zbog spašavanja stočnog fonda došli smo u situaciju da ne možemo zasnovati novu biljnu proizvodnju i pipremu hrane za naredni period. Naše krave svaki dan troše veliku količinu hrane i prave gubitke i mi ne možemo da čekamo osnivanje nove vlade i novo ministarstvo poljoprivrede jer bi to za mnoge mlekare bilo prekasno, ovi problemi moraju HITNO da se reše“, navodi se u zahtevu koji je potpisao predsednik upravnog odbora udruženja Goran Vasić.

PROČITAJTE I...  Protest proizvođača mleka održan u Beogradu, traži se ispunjenje 6 zahteva

Izvor: Više možete pročitati na portalu Agrosmart

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika
Prethodni tekstKako se pravi DOMAĆI BELI MEKI SIR
Sledeći tekstUdruženje vinara poručuje: Vinski turizam šansa za opstanak malih sela

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime