Nastavlja se borba za opstanak poljoprivrednih gazdinstava

0
577
traktor
Foto: Pixabay

Poljoprivrednici neće prihvatiti odluke i mere Vlade Srbije, potvrdio je Dragan Kleut iz Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, čiji su predstavnici učestvovali u protestima i pregovorima sa Vladom Srbije, prenosi Danas.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Draga Kleut je rekao za Danas da povećanje subvencije za 4,000 dinara po hektaru ne mogu rešiti problem u srpskom agraru, niti predstavljaju sistemsko rešenje, i dodao da neće nastavljati protest do završetka izbora, ali da će posle izbora izaći sa istim zahtevima pred sledeću Vladu.

On navodi da poljoprivrednicima, praktično, ni jedan zahtev nije ispunjen, već je obećana pomoć u vidu dupliranih subvencija sa isplatom do 15. ili 20. marta ove godine, te isplata zaostalih subvencija do 10. marta.

Adama Sultan 1120x180

„Kad su subvencije mizerne, lako ih je duplirati, što bi rekli, duplo golo“, kaže Kleut. Podsećamo, poljoprivrednici su tražili povećanje subvencija na 200 evra po hektaru do 100 hektara, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivredne mašine i stopira uvoz mesa i mleka u prahu.

„Iako ministar poljoprivrede tvrdi da nema više uvoza, podaci ga demantuju, jer se uvozi na veliko mleko u prahu i meso. Mi poljoprivrednici smo ujedinjeni i sve to što tražimo pomoglo bi i stočarima i ratarima“, kaže Dragan Kleut.

galenika psenica LG 1120x185px

Izvor: Danas

PROČITAJTE I...  Sanja Bugarski: Proizvođači mleka u Srbiji bankrotirali
Prethodni tekstUbrzajte klijanje semena jednostavno i lako
Sledeći tekstRazlika KORENOVOG SISTEMA kod RANE setve KUKURUZA

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime