Krkobabić: Mladim stručnjacima na selu dati duplo veće plate

0
163
poljoprivreda mladi stručnjaci
Foto: Pexels

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da će se zajedno s drugim ministarstvima raditi na programima da se mladim stručnjacima na selu obezbedi zaposlenje, i da njihova plata u pograničnim i brdskoplaninskim krajevima bude dvostruko veća od zarada njihovih kolega u drugim delovima zemlje.

Adama Maganic 1120x180

Ministar je poslao poruku svim mladim lekarima, stomatolozima, agronomima, veterinarima, tehnolozima i drugima, povodom nedavno raspisanog Konkursa za dodelu praznih seoskih kuća sa okućnicom.

Naime, 28. juna, raspisan je konkurs za dodelu seoskih kuća mladim bračnim parovima, a država će za otkup kuća davati i do 1,2 miliona dinara.

MPS baneri II

Očekivani efekat ovog Programa je, kako očekuju u Vladi Srbije, naseljavanje oko 400 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnom području.

Krkobabić je posebno naglasio da je u rubnim i brdskoplaninskim krajevima Srbije, po principu pozitivne diskriminacije, neophodno umanjiti ili ukinuti pojedine poreze, doprinose, takse, što bi sve zajedno doprinelo normalnom životu i stimulisalo ljude da ostanu, a neke iz grada dođu da žive na selu.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Biznis.rs

 

PROČITAJTE I...  Otvoren konkurs za subvencije za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom
Prethodni tekstJVP „Vode Vojvodine“ rešava višedecenijski problem na reci Krivaja
Sledeći tekstRegistrovan jabukin smotavac u zasadima: Ovo su mere zaštite

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime