Ove godine Miholjski susreti u 1.775 sela

0
30
miholjski susreti sela
Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ ove godine će obuhvatiti 1.775 sela. Procenjuje se da će od 1. juna do 1. novembra, kada se održava ova manifestacija, biti i rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca.

Adama Maganic 1120x180

U okviru ove manifestacije posetioce očekuju sportske, kulturne i umetničke aktivnosti, kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije.

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije – od Subotice do Crne Trave i Vlasotinca, od Loznice do Negotina, Priboja i Dimitrovgrada.

Paradajz 1120x180

Na čelu komisije je, kao i do sada, naš veliki pesnik Ljubivoje Ršumović. „Razmatrali smo pristigle prijave i ove godine interesovanje je bilo veće nego ikada. Raduje me što su iz godine u godinu programi sve kreativniji i što su ove manifestacije izuzetno dobro posećene, prihvaćene i sada već tradicionalne“.

Na nedavno održanoj sednici odobrena su sredstva, pojedinačno do 500.000 dinara, za čak 113 jedinica lokalne samouprave koje su se prijavile na konkurs. I ovog puta su prvobitno odobrena sredstva, naknadno uvećana da bi se zadovoljili zahtevi svih učesnika konkursa koji ispunjavaju uslove, a veliki broj njih učestvovaće i sopstvenim sredstvima.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Bogat program i takmičarski segment

Kao i do sada, sela će se takmičiti u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, pisanju, recitovanju… Na programu će biti i zdravice, blagoslovi, izvike. Radionice starih zanata, izrada rukotvorina, suvenira, tkanja, štrikanja, veza, pletenja, kao i izložbe slika, fotografija, rukotvorina, samo su deo najavljenog bogatog programa.

PROČITAJTE I...  Danas počinje Grožđebal u Vršcu

Na Miholjskim susretima neizostavni su i seoski višeboj, sportski turniri, a deca će se takmičiti u kvizovima znanja, šaljivim izazovima poput krunjenja kukuruza, trčanja u džaku, pravljenja najstrašnijeg strašila…

Krompir 1120x180

Na sajtu Ministarstva za brigu o selu biće istaknut kalendar dešavanja, pa će svi zainteresovani moći da izaberu uz čiji program i na kojoj lokaciji žele da provedu kvalitetno vreme.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstMaganic – za pšenicu bez mikotoksina, fungicid za brze intervencije
Sledeći tekstCalliope Pro – Ulog koji se vraća!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime