Nedimović: Polovina propisa za pristup EU tiče se poljoprivrede

0
74
Agrosaveti - Budžet za poljoprivredu 01

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da se polovina propisa koje Srbije mora da usvoji u procesu pristupanja EU odnosi na poljoprivredu, odnosno poglavlje 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoju, poglavlje 12 o bezbednosti hrane, veterinarskoj i fitosanitarnoj politici i poglavlje 13 o ribarstvu.

Web baner OSR Vertigo 1120x180 V01

„U procesu pristupanja EU poljoprivreda je jedan od sektora koji je najugroženiji, najosetljiviji i najranjiviji, mislim na poljoprivredne proizvođače, ali će zato korist koja će se desiitu u trenutku usvajanja klastera 5, koji obuhvata i poglavlja 11, 12 i 13 biti neverovatna“, kazao je on u dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o EU.

Nedimović je istakao da se procenjuje da će Srbija kada postane član EU imati poljoprivredni budžet u visini tri ili četiri budžeta koji je poljoprivrednicima sad na raspolaganju.

DIler 1120x180

Najavio je i da će Vlada Srbije sutra usvojiti predlog zakona o regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda za koji očekuje da će pomoći proces pristupanja srpske poljoprivrede EU, odnosno usvajanju poglavlja koja se odnose na agrar.

Nedimović je zaključio da će se u trenutku kada se bude valorizovalo sve što se radi u procesu pristupanja EU i dobije podrška Unije, kroz poljoprivredu najviše videti koliko je EU važna za običnog čoveka.

Aktuelno 1120x185

Izvor: N1

PROČITAJTE I...  Prvi traktor kome ne treba vozač
Prethodni tekstZaštita zasada breskve i nektarine nakon proređivanja
Sledeći tekstProređivanje plodova kod nektarine: Za dobar razvoj i krupnoću

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime