Bespovratno 25 miliona za solarne panele na farmama

0
2332
Agrosaveti - Solarni paneli na farmama 01

Pokrajinski sekretarijat za energetiku raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Adama Maganic 1120x180

Pravo na podsticaje mogu da ostvare lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizička lica nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnici nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Takođe i  pravna lica, odnsono privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Bespovratna podsticajna sredstva, koja se dodeljuju, mogu se koristiti za  zadovoljenje energetskih potreba u objektima farmi registrovanih za uzgoj životinja, sa ciljem nabavke i montaže fotonaponskih solarnih panela sa pratećom opremom, za autonomno generisanje i napajanje električnom energijom objekata farme, a da pri tome solarna elektrana nije priključena na sistem za distribuciju električne energije. U cenu postrojenja ulaze mašinski i neophodni prateći elektro radovi.

MPS baneri II

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 25.000.000,00 dinara, a Sekretarijat dodeljuje sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od maksimalno 80 odsto vrednosti investicije. Maksimalan iznos sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu iznosi 3.000.000 dinara.

PROČITAJTE I...  Banatski ratari traže ostavku ministarke poljoprivrede

Pravo učešća na Konkursu imaju lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, a rok za podnošenje prijave je 18. jun 2018. godine.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Tekst konkursa može se pogledti ovde.

Izvor: Agronews, Agrosmart

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO
Prethodni tekstPrecizna poljoprivreda kompanije Timac Agro
Sledeći tekstRatarsko – govedarska proizvodnja u Banatskom Monoštoru

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime