Bespovratno 25 miliona za solarne panele na farmama

0
2008
Agrosaveti - Solarni paneli na farmama 01

Pokrajinski sekretarijat za energetiku raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Pravo na podsticaje mogu da ostvare lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizička lica nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnici nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Takođe i  pravna lica, odnsono privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Bespovratna podsticajna sredstva, koja se dodeljuju, mogu se koristiti za  zadovoljenje energetskih potreba u objektima farmi registrovanih za uzgoj životinja, sa ciljem nabavke i montaže fotonaponskih solarnih panela sa pratećom opremom, za autonomno generisanje i napajanje električnom energijom objekata farme, a da pri tome solarna elektrana nije priključena na sistem za distribuciju električne energije. U cenu postrojenja ulaze mašinski i neophodni prateći elektro radovi.

Magnetic 1120x185px

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 25.000.000,00 dinara, a Sekretarijat dodeljuje sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od maksimalno 80 odsto vrednosti investicije. Maksimalan iznos sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu iznosi 3.000.000 dinara.

PROČITAJTE I...  Suzbijanje korova plamenom u organskoj proizvodnji

Pravo učešća na Konkursu imaju lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, a rok za podnošenje prijave je 18. jun 2018. godine.

ExelGrow Adama 1120x180

Tekst konkursa može se pogledti ovde.

Izvor: Agronews, Agrosmart

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstPrecizna poljoprivreda kompanije Timac Agro
Sledeći tekstRatarsko – govedarska proizvodnja u Banatskom Monoštoru

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime