Omogućena elektronska prijava u Centralni registar objekata

0
1806
centralni registar objekata CROB
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Svi privredni subjekti koji se bave proizvodnjom i prodajom hrane imaju zakonsku obavezu da se prijave u Centralni registar objekata. Ministarstvo poljoprivrede je pre par dana pustilo u rad online platformu koja omogućava elektronsku prijavu.

Adama Maganic 1120x180

U procesu unapređenja i digitalizacije upravnih postupaka koje sprovodi javna uprava Republike Srbije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uvelo je elektronski upis u Centralni registar objekata (CROB) putem online platforme.

Male radnje iz komšiluka, veliki marketi, zadruge i fabrike koje se bave proizvodnjom i prometom hrane moraju da da budu prijavljeni u Centralnom registru objekata, gde se beleže sve promene u njihovom poslovanju. Do sada se to radilo podnošenjem zahteva na papiru, a sada je moguće i elektronskim putem preko CROB online platforme. Procedura je vrlo jednostavna.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Kako navodi Dragan Mijailoviz iz „DLM Mijailović“ Ivanjica za RTS, ovo je veoma značajno za firme iz unutrašnjosti, jer odlazak do grada i prikupljanje dokumentacije, pa slanje poštom oduzima mnogo vremena i finansijski su izdaci. Ovako se sve obavlja za par minuta uz minimalne troškove.

PROČITAJTE I...  U 2022. budžet za podsticaje za organsku proizvodnju veći nego ikad

Kada je reč o firmama koje imaju nekoliko objekata, prema navodima Marijane Stanojević iz kompanije „Merkator S“, po Zakonu o bezbednosti hrane, svaki objekat i svako odgovorno lice objekta (poslovođa ili menadžer) moraju da budu upisani u Centralni registar. Ovo uključuje i promenu adrese objekta ili neku drugu promenu i sve to je moralo ručno da se potpisuje, stavlja pečat, šalje poštom, da se čeka odgovor. Sada je sve brže i lakše.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Platformi može da se pristupi OVDE.

Izvor: RTS

BTZ 1120x180px
Prethodni tekstUzgoj kokošaka: Fermentisana hrana tajna kvalitetnih jaja
Sledeći tekstISHRANA OVACA i važne smernice koje morate znati

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime