Subvencionisani poljoprivredni krediti: U toku je podnošenje zahteva

0
240
novac troskovi kredit
Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za odobravanje subvencionisanih kredita.

Agil 1120x180

Svi poljoprivrednici imaju pravo na kredit koji subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede. Potrebno je da se ode u svoju poslovnu banku i dostavi dokumentacija koja je potrebna za odobravanje ove vrste kredita.

Kredit se odobrava u visini kreditnog limita poljoprivrednika, gde država subvencioniše kamatu. Zahvaljujući ovoj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu.

BioPlug 728x90px

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Fizičko lice nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.

Orius 1120x1080

Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje.

PROČITAJTE I...  Počele prijave za subvencije za podizanje višegodišnjeg zasada vinove loze

Rok za podnošenje zahteva za kredite je 30. septembar tekuće godine.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Izvor: Tanjug / Agronews

Prethodni tekstAktuelna zaštita kruške
Sledeći tekstLISTOVI crne ribizle – efikasan biljni lek široke primene

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime