Protest poljoprivrednika: Privremena deblokada Novog Sada, čeka se premijerka

0
192
protest poljoprivrednika novi sad
Foto: Vertigo produkcija / agrosaveti.rs

Poljoprivrednici su juče kasno popodne odlučili da privremeno deblokiraju Novi Sad, a nakon razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije. Obustava blokade će trajati danas do 14h, do kada bi premijerka Ana Brnabić trebalo da dođe u Novi Sad i pregovara sa poljoprivrednicima.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Ratari su juče kasno popodne privremeno povukli traktore sa kolovoza, ali se i dalje nalaze ispred zgrade pokrajinske vlade.

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Mileta Slankamenac je rekao novinarima da su paori „zamoljeni da obustave blokadu i strpe se do sutra, do 14.00 časova“, a da će, ukoliko premijerka ne dođe u Novi Sad na pregovore napraviti „mnogo veće blokade nego ove danas“.

Adama Sultan 1120x180

Kako dalje navodi, jedan deo dogovora je postignut, ali je sve za sada na „nivou obećanja“. Pored premijerke, Slankamenac očekuje da na pregovore dođe i ministar finansija Siniša Mali. On je istakao da su iz MUP-a dobili uveravanja da ratari, koje je policija juče zaustavila na traktorima kada su se uputili ka Novom Sadu, neće dobiti prijave.

PROČITAJTE I...  Minut do 12 za poljoprivredu: Novi protest poljoprivrednika u Šapcu

I poljoprivrednici okupljeni oko udruženja STIG, privremeno su prekinuli protest (do danas), kada treba da imaju pregovore sa uljarima. Njihov osnovni zahtev je cena suncokreta. Ukoliko se ne postigne dogovor i njihovi zahtevi se ne ispune, Nedeljko Savić predsednik ovog udruženja najavljuje odlazak poljoprivrednika za Beograd.

galenika psenica LG 1120x185px

Podsećamo, protesti poljoprivrednika se održavaju zbog loše situacije u agraru, kao i velike suše, zbog čega se traži proglašenje elementarne nepogode i preduzimanje niza mera kako bi se pomoglo poljoprivredi i poljoprivrednicima.

Izvor: Novi magazin / Beta

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstRatari i Zajedno za Vojvodinu: Zbog suše proglasiti stanje elementarne nepogode
Sledeći tekstLetnja sadnja jagoda: Ovo morate znati

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime