Protest poljoprivrednika u podne: Pretnje jednom od organizatora

0
232
protest poljoprivrednika 2023
Foto: Dejan Trajković, Asocijacija poljoprivrednika Srbije

Ovaj utorak biće obeležen protestima poljoprivrednika širom naše zemlje. Danas su izašli na ulice poljoprivrednici u Požarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Čenti, Kovinu, Bogatiću…

Adama Sultan 1120x180

Učešće u protestima najavila je i Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednika Stig, Naše mleko iz Mačve, Baski paori, Poljoprivrednici Bavanište i drugi poljoprivredni proizvođači. Milan Pajić, poljoprivrednik iz Badovinaca kaže da, od kada su najavili protest, više nemaju kome da predaju mleko.

Poljoprivrednici iz Mačve su najavili svoj skup tačno u podne u centru Bogatića i prema najavama oni će tu ostati do daljnjeg, neće se pomerati do ispunjenja njihovih zahteva. Nešto drugačije je situacija širom zemlje, negde će poljoprivrednici iću u protestne vožnje, negde će se blokirati saobraćaj a negde će samo skrenuti pažnju na svoje probleme gde će biti parkirani sa svojim mašinama pored puteva.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Subotički poljoprivrednici okuili su se u 11.30 časova kod Hipodroma, odakle će krenuti u protestnu vožnju prema Gradskoj kući u centru grada.

Poljoprivrednici iz okoline Pančeva, kod bavaništa, traktorima su već blokirali lokalni put.

BioPlug 728x90px

Poljoprivrednici iz okoline Požarevca blokirali su jednu traku puta i ne planiraju da se pomere do ispunjenja zahteva. Oni su sa oko 50 traktora blokirali stari put koji vodi ka Pančevu.

PROČITAJTE I...  Protest u Šapcu: Litre mleka prosipano u kanalizaciju (video)

Pretnje organizatoru protesta

Sinoć je prećeno jednom od poljoprivrednika Mileti Slankamencu. Kako je izjavio za portal N1 javljeno mu je da je grupa od dvadestak momaka došla u njegovo selo, u kafić, na navodni razgovor s njim.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

„Jedan od prijatelja koji se tu zatekao javio mi je i rekao – Bato, ako te gde nađu, ovi ne praštaju, ne znam šta da radiš – beži“, rekao nam je Mileta Bata Slankamenac iz Gospođinaca kod Žablja.

Nakon što je obavestio policiju, pripadnici MUP-a su stigli i sinoć obezbeđivali njega i članove njegove porodice. „I da mene noćas ubiju, ne može ništa da se promeni, nema ko će sutra da zaustavi proteste“, rekao je.

protest poljoprivrednika 2023 1
Foto: Dejan Trajković, Asocijacija poljoprivrednika Srbije

Kolona traktora krenula ka Novom Sadu

Goran Filipović, ratar iz Kisača otkrio je kakva je logistika protesta i da kolona traktora krenula oko 10 sati ka Novom Sadu, a da je odredište za sada Sajam, s tim da će jedna grupa otići ispred Banovine, jer se očekuje dosta veliki odziv, a u protest se uključuju ljudi iz Šapca, Kragujevca, Rače, Padine, Kovačice, Subotice, Sombora.

PROČITAJTE I...  Peti dan protesta poljoprivrednika: Blokade i sastanak sa Vladom

Lokacije protesta

  • Novi Sad – Novosadski sajam,
  • Magistralni put Kula – Crvenka,
  • Požarevac – protestna vožnja,
  • Subotica – Gradska kuća,
  • Pančevo – Rafinerija,
  • Loznica – Valjevski put,
  • Bavanište – Most na Dunavu,
  • Bogatić – Centar, a drugi dan most Čenta, most na Begeju,
  • Mrčajevci – kod Kraljeva,
  • Sombor.

 

Prethodni tekstSaveti iskusnog ratara i prognoze za godine koje slede
Sledeći tekstProtest poljoprivrednika: Kraljevo zabranjeni grad

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime