Protest poljoprivrednika STIG-a: 170 traktora blokira saobraćaj

0
272
traktor
Foto: Pixabay

Poljoprivrednici „Stig“-a jutros su traktorima blokirali saobraćaj između Požarevca i autoputa, sprečavajući komunikaciju zapadne Srbije sa Beogradom. Traže da država otkupi neophodne količine pšenice za robne rezerve po tržišnoj ceni.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Nedeljko Savić, predsednik udruženja poljoprivrednih proizvodjača STIG kaže za Betu da su u više navrata od države tražili razgovor na temu otkupa dela viškova pšenice za Republičku direkciju robnih rezervi, da se dozvoli slobodan izvoz pšenice i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivredne proizvodnje.

„Nekoliko puta smo tražili razgovor sa predstavnicima vlasti oko naših zahteva, ali nisu nam izašli u susret. Jutros su nas zvali i tražili da odložimo protest sa obećanjem da će nam omogućiti razgovor sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem jer su rekli da je on nadležan, ali nemamo pismenu potvrdu“, rekao je Savić.

Magnetic 1120x185px

Protest je, prema njegovim rečima, uredno prijavljen policiji i planirano je da blokada traje do otpočinjanja pregovora. U protest su, kako je rekao Savić, krenuli poljoprivredni proizvodjači sa 170 traktora.

Izvor: Beta

ExelGrow Adama 1120x180
PROČITAJTE I...  Protest ratara: Najavljena blokada saobraćaja zbog otkupne cene pšenice
Prethodni tekstBerba kajsije i odbrana od grada
Sledeći tekstOzbiljne štete od poplave pretpeli meštani svih 36 sela u Mionici

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime