SPAS: Panika je među proizvođačima tovljenika

0
1434
svinja
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Odluka Vlade Srbije da pojeftini neke kategorije svinjskog mesa dovele su proizvođače tovljenika u dodatno stanje straha i ogorčenosti.

Adama Maganic 1120x180

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević kaže da su ogorčeni zbog odluke Vlade da spusti cene nekih kategorija svinskog mesa za 20-30 odsto i najavio je da će tražiti hitan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jer je reč o pritisku na klaničnu industriju i boji se da više neće plaćati tovljenike ni po 270 dinara.

”Panika je među proizvođačima tovljenika, ono malo što ih je ostalo, jer nema zarade ni po ceni od 270 dinara po kilogramu, posle ovolikog poskupljenja stočne hrane“, rekao je Milićević, a prenosi Beta.

MPS baneri II

On navodi da se u centralnoj Srbiji gotovo ne može naći proizvođač tovljenika, te da je pred gašenje jedna od najvećih farmi blizu Kraljeva, sa 400 krmača i nekoliko stotina tovljenika.”Sve se prelama preko leđa poljoprivrednika, spremni smo da isteramo preostale tovljenike, pa neka ih čuva Vlada Srbije i prodaje po cenama koje propisuje“, rekao je Milićević.

PROČITAJTE I...  Brnabić i Nedimović o merama za stabilizaciju tržišta MLEKA

Izvor: Agronews

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstKo će izvući deblji kraj zbog pojeftinjenja svinjskog mesa: Trgovci ili farmeri?
Sledeći tekstRezultati razgovora poljoprivrednika i Nedimovića o izvozu pšenice, subvencijama

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime