SPAS: Panika je među proizvođačima tovljenika

0
451
svinja
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Odluka Vlade Srbije da pojeftini neke kategorije svinjskog mesa dovele su proizvođače tovljenika u dodatno stanje straha i ogorčenosti.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević kaže da su ogorčeni zbog odluke Vlade da spusti cene nekih kategorija svinskog mesa za 20-30 odsto i najavio je da će tražiti hitan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jer je reč o pritisku na klaničnu industriju i boji se da više neće plaćati tovljenike ni po 270 dinara.

”Panika je među proizvođačima tovljenika, ono malo što ih je ostalo, jer nema zarade ni po ceni od 270 dinara po kilogramu, posle ovolikog poskupljenja stočne hrane“, rekao je Milićević, a prenosi Beta.

ExelGrow Adama 1120x180

On navodi da se u centralnoj Srbiji gotovo ne može naći proizvođač tovljenika, te da je pred gašenje jedna od najvećih farmi blizu Kraljeva, sa 400 krmača i nekoliko stotina tovljenika.”Sve se prelama preko leđa poljoprivrednika, spremni smo da isteramo preostale tovljenike, pa neka ih čuva Vlada Srbije i prodaje po cenama koje propisuje“, rekao je Milićević.

PROČITAJTE I...  Nedeljni pregled cena žive stoke, žitarica i stočne hrane

Izvor: Agronews

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185
Prethodni tekstŠta se može posejati (posaditi) u bašti od povrća KRAJEM JULA?
Sledeći tekstRezultati razgovora poljoprivrednika i Nedimovića o izvozu pšenice, subvencijama

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime