Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini dodatnih 600 miliona dinara

0
40
kanal voda vojvodine
Foto: JVP Vode Vojvodine

U uređenje kanalske mreže u Vojvodini ove godine predviđeno je ulaganje dodatnih 600 miliona dinara. Ova sredstva obezbeđena su kroz Program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

Za sada je predviđeno ulaganje u 31 lokalnu samoupravu. Potpisani su ugovori sa 26 opština, a u narednom periodu, kada se završi postupak javne nabavke, biće potpisani ugovori za još 5 opština.

Na teritoriji Bačke radovi na uređenju kanalske mreže izvodiće se u Apatinu, Somboru, Vrbasu, Kuli, Srbobranu, Baču, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Palanci, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Adi, Titelu, Temerinu, Žablju i Novom Sadu.

Sultan 1120x180

Na teritoriji Banata uslediće radovi u Novom Kneževcu, Čoki, Kikindi, Novom Bečeju, Plandištu, Alibunaru, Vršcu, Kovačici, Pančevu, Kovinu, Beloj Crkvi, Zrenjaninu, Sečnju i Novoj Crnji

U Sremu će se uređivati kanalska mreža u opštinama Sremska Mitrovica i Šid.

LG 1120x185px

Radovi bi trebalo da počnu tokom septembra, prema prioritetima koje su definisale opštine.

Ovo su dodatna sredstva za radove kojima se poboljšava funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečava zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu, što je od izuzetne važnosti za uspešne prinose.

Neoram 1120x1080

JVP „Vode Vojvodine“ stara se o gotovo 22.000 kilometara meliorativnih kanala, koji sa crpnim stanicama, ustavama i drugim hidrotehničkim objektima čine sisteme za odvodnjavanje u pokrajini. U zavisnosti od količine padavina, gustine kanalske mreže, te sastava i načina obrade zemljišta, suvišna voda sa njiva najpre stiže do manjih kanala, zatim i do većih, pa do crpnih stanica, Hidrosistema DTD i velikih vodotoka koji su glavni odvodnici.

PROČITAJTE I...  Tamiš se nije izlio iz korita i ne predstavlja opasnost

Upravo zbog toga, za Vojvodinu je presudno održavanje kanalske mreže koja utiče ne samo na privredu, već i na svakodnevni život građana.

Timac AGRO Tečna đubriva

Izvor: JVP „Vode Vojvodine“

Prethodni tekstKupusna sovica: Masovno napada povrće i svo lišće može da uništi
Sledeći tekstSelo Lokve: Lopovi skinuli 15ha suncokreta, istraga je u toku

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime