Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini dodatnih 600 miliona dinara

0
55
kanal voda vojvodine
Foto: JVP Vode Vojvodine

U uređenje kanalske mreže u Vojvodini ove godine predviđeno je ulaganje dodatnih 600 miliona dinara. Ova sredstva obezbeđena su kroz Program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Za sada je predviđeno ulaganje u 31 lokalnu samoupravu. Potpisani su ugovori sa 26 opština, a u narednom periodu, kada se završi postupak javne nabavke, biće potpisani ugovori za još 5 opština.

Na teritoriji Bačke radovi na uređenju kanalske mreže izvodiće se u Apatinu, Somboru, Vrbasu, Kuli, Srbobranu, Baču, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Palanci, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Adi, Titelu, Temerinu, Žablju i Novom Sadu.

Adama Sultan 1120x180

Na teritoriji Banata uslediće radovi u Novom Kneževcu, Čoki, Kikindi, Novom Bečeju, Plandištu, Alibunaru, Vršcu, Kovačici, Pančevu, Kovinu, Beloj Crkvi, Zrenjaninu, Sečnju i Novoj Crnji

U Sremu će se uređivati kanalska mreža u opštinama Sremska Mitrovica i Šid.

galenika psenica LG 1120x185px

Radovi bi trebalo da počnu tokom septembra, prema prioritetima koje su definisale opštine.

Ovo su dodatna sredstva za radove kojima se poboljšava funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečava zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu, što je od izuzetne važnosti za uspešne prinose.

Infinito Bayer 1120x180 V01

JVP „Vode Vojvodine“ stara se o gotovo 22.000 kilometara meliorativnih kanala, koji sa crpnim stanicama, ustavama i drugim hidrotehničkim objektima čine sisteme za odvodnjavanje u pokrajini. U zavisnosti od količine padavina, gustine kanalske mreže, te sastava i načina obrade zemljišta, suvišna voda sa njiva najpre stiže do manjih kanala, zatim i do većih, pa do crpnih stanica, Hidrosistema DTD i velikih vodotoka koji su glavni odvodnici.

PROČITAJTE I...  Paori zakinuti za oko 11,41 milijardu dinara

Upravo zbog toga, za Vojvodinu je presudno održavanje kanalske mreže koja utiče ne samo na privredu, već i na svakodnevni život građana.

Izvor: JVP „Vode Vojvodine“

Prethodni tekstKupusna sovica: Masovno napada povrće i svo lišće može da uništi
Sledeći tekstSelo Lokve: Lopovi skinuli 15ha suncokreta, istraga je u toku

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime