Zasadi maline u lošem stanju, cena kilograma 600-800 dinara

0
939
Agrosaveti---Uzgoj-malina---Macva---01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Predsednik Asocijacije proizvođača maline i kupine u Srbiji Dobrivoje Radović kaže da je malina u lošem stanju, usled duge izloženosti vremenskim neprilikama i da će kilogram koštati od 600 dinara, pa naviše.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

„Temperaturni šokovi su u poslednjih godinu dana loše uticali na zasade, najpre ih je pogodila suša, zatim polomio vlažan sneg, lastari su sada slabi i vegetacija kasni, pa će i rod biti manji i cena kilograma će, sudeći po troškovima biti od 600 do 800 dinara“, rekao je Radović za Betu.

Zima u sred proleća „šokirala“ je voće, pa će poljoprivrednici morati dodatno da ulože u agrotehničke mere. U brdskim krajevima, lastari maline su 2-3 cm, pa ih kasni sneg nije izlomio, ali im je mraz naškodio.

Magnetic 1120x185px

Radović je rekao da malina mora biti skuplja ove godine, jer je sve poskupelo, pa će akontna cena maline u gajbicama biti od 600 dinara za kilogram, a krajnja bi mogla da ide do 800, pa i do 1.000 dinara.

Prema rečima Radovića, hladnjačari su nedavno davali na ugovore doplatu od 15 do 20 dinara po kilogramu, kako bi rezervisali ovaj rod.

ExelGrow Adama 1120x180

Izvori: Novosti / Ekapija

PROČITAJTE I...  Ne propustite zaštitu MALINE pred kišu
Prethodni tekstUkorenjavanje rasada: Povećajte snagu korena potpuno prirodno
Sledeći tekstRolovani lisnati sir: Mlečni delikates domaćica iz Srbije stiže i do Zambije

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime