Zastrašeni poljoprivrednici odustali od protesta u Beogradu

0
395
traktor kukuruz njiva
Foto: Pixabay

Savez udruženja poljoprivrednika Banata odustao je od protesta u Beogradu nakon što su poljoprivredni proizvođači dobijali svakodnevne pozive od policije, a neki su dobili i poziv da daju iskaz u policiji.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Prema navodima predsednika Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragana Kleuta, policija je, verovatno po nalogu vlasti, i po nekoliko puta dnevno zvala poljoprivrednike interesujući se kada i gde će započeti protesna vožnja traktorima. Prema rečima Kleuta, nije im se pretilo, ali je ovladao strah. Po nekoliko puta na dan policija je zvala poljoprivrednike iz raznih mesta: Kovačice, Kraljeva, Kragujevca… Pojedini poljoprivredni proizvođači iz Opova pozivani su da daju iskaz u policiji.

Podsećamo, poljoprivrednici su planirali da idu traktorima za Beograd i održe protest zbog ograničenog sipanja goriva i neispunjenih zahteva. Krajnje odredište je bila zgrada Predsedništva.

Magnetic 1120x185px

Kleut je dodao da im se niko iz Ministarstva poljoprivrede, kao ni iz Vlade Srbije nije obratio povodom njihovih zahteva, među kojima su bili da se ukine zabrana za izvoz žitarica, dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistre, omoguće subvencije od 200 evra po hektaru i sistemski reši situacija u stočarstvu i sa prekomernim uvozom mesa.

PROČITAJTE I...  Protest poljoprivrednika: Ratari traktorima izlaze na ulice Požarevca

Ratarima je, prema njegovim rečima, jedino preostalo da nakon izbora nove Vlade ponove zahteve.

ExelGrow Adama 1120x180

Izvor: Ekapija

 

 

Prethodni tekstUzgoj jagode: Zarada već prve godine
Sledeći tekstKako se gaji CVEKLA: Povrće koje čuva zdravlje i jača imunitet

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime